Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Najčastejšie chyby pri rekonštrukcii

Zlé naplánovanie

Najhoršie, čo môžete pri rekonštrukcii urobiť je to, že sa do nej pustíte bez plánovania a včasnej kalkulácie nákladov. Na začiatku si treba naplánovať každý detail rekonštrukcie. Je dôležité, koľko vás to bude stáť, kto bude rekonštrukciu realizovať, ako dlho to bude trvať. Tieto a mnoho ďalších vecí treba pred začatím dôsledne naplánovať.

Nereálne očakávania

Je samozrejmé, že každý si praje mať luxusný byt ako z katalógu, no nie vždy je to možné a preto netreba mať nereálne očakávania. Dôvodov, prečo nedosiahnete vysnívaný byt, môže byť viac. Napríklad máte obmedzený rozpočet alebo priestory v byte nie sú dostatočne veľké a priestranné.

Nesprávny výber firmy a robotníkov

Jeden z najdôležitejších faktorov, ktorý bude mať výrazný vplyv na vydarenej alebo nevydarenej rekonštrukcii je výber firmy a robotníkov. Nesnažte sa urobiť všetko sami, radšej si najmite profesionálnych robotníkov, ktorí rekonštrukciu urobia za vás. Pri výbere si všímajte najmä recenzie firmy a spokojnosť zákazníkov.

Šetrenie na všetkom

Je úplne pochopiteľné, že pri rekonštrukcii sa snažíme ušetriť každé euro a to všade, kde sa dá. Nie vždy sa to však oplatí. Radšej investujte do kvalitných materiálov, ktoré vám vydržia dlhší čas, než by ste museli niektoré veci prerábať znovu.

Rekonštrukcia bez zmluvy

Pokiaľ ste sa rozhodli najať si robotníkov, tak vždy s nimi uzatvorte zmluvu. Ušetrí vás to zbytočných starostí v prípade reklamácií alebo iných nejasností a navyše sa vyhnete neplánovanému zvyšovaniu nákladov a iným nedorozumeniam. Jedna vec je dohodnúť sa s robotníkmi, ako by to malo vyzerať, druhá vec je to však dať aj na papier. Dajte si tú námahu a bez zmluvy sa do rekonštrukcie nepúšťajte.

Pokiaľ sa vám článok páčil, nezabudnite nám dať lajk a do komentára nám môžete napísať ďalšie chyby, ktoré sa často robia pri rekonštrukcii. Taktiež sa môžete podeliť o rôzne rady, ako ušetriť a na čo nezabudnúť.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie