Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Sú koberce ešte v kurze?

Aké sú výhody kobercov? 

Asi ani nemusíme pripomínať, že akýkoľvek koberec, kľudne i behúň vie spestriť a rozžiariť interiér veľmi rýchlo. Väčšina si povie, že koberec patrí len na zem, ale opak je pravdou. Dnes sa koberce používajú aj ako sedáky na stoličky a lavičky, dokonca sa dá z koberca vyrobiť taška alebo akýkoľvek kúsok oblečenia. Výhodou kobercov je materiál, z akého je vyrobený. Často to býva jemná a chlpatá látka, ktorá je príjemná na chôdzu. Ďalšou výhodou je, že pokiaľ chcete nejakým spôsobom prerobiť vašu izbu, stačí len vymeniť koberec a to vám zaručí atmosféru, ako keby ste si prerobili celú izbu! 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa All About Homes (@oasz_homes),

Existujú vôbec aj nevýhody?

Rozhodne áno. Možno sa budete čudovať, ale za posledné roky sú koberce veľmi diskutovanou témou a to v zmysle, že spôsobujú rôzne ochorenia ako napríklad alergie. To, či je to pravda, ešte nie je dokázané, takže ani my vám to s určitosťou povedať nevieme. Kto radšej umýva dlážky než vysáva, tak pre neho asi koberce nebudú to pravé orechové. O koberce sa treba pravidelne starať. Na rozdiel od dlážok, ak vám niečo kvapne na koberec a nedajbože niečo, čo sa nedá vyprať, asi veľmi nadšení nebudete. Preto sa musíte rozhodnúť či vám to za to stojí. Ale berme to pozitívne, výhody stále prevyšujú. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Вязаные ковры Лисовой Оксаны (@vjasanie_kovri),

5 kobercových trendov roku 2019! 

Na koniec prichádzame na tú najpríjemnejšiu časť dnešného článku, a to kobercové trendy. Tak, ako majú aj outfity, mobily, autá… svoje trendy, tak majú aj koberce. My sa v nasledujúcich riadkoch na ne pozrieme. 

  • Koberec na chodbe pri vchode

Vchody sa stali populárnymi priestormi pre koberec už len z toho dôvodu, že nám to viac pripomína atmosféru domova.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kathleen Field Utah Designer (@lindsay_hill_interiors),

  • Koberce veľkých rozmerov

V tomto roku ľudia venujú väčšiu pozornosť veľkosti koberca a chcú sa ubezpečiť, aby naozaj zapadal do ich priestoru. Nie ľahko nájdete v obchode koberec presne takej veľkosti, ako vy potrebujete a to je dôvodom, prečo si dávajú vyrábať koberce na mieru. Berú to ako investíciu, ktorá vydrží dlho.

  • Koberce s malou výškou

Tieto koberce budú v roku 2019 naďalej populárne. Ľahšie sa čistia a ani pri pohybujúcich sa dverách a nábytku, nevidíte žiadne známky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Aysara (@_aysara),

  • Koberce s prírodným jutovým vláknom

Zatiaľ čo koberce z vlny a hodvábu budú ďalej populárne, v tomto roku budú mať súpera koberec s jutovým vláknom. Je to vlákno vhodné pre ľudí s alergiami.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Marhaba Carpets (@marhaba_carpets),

  • Viacfarebné dizajny kobercov

Podľa všetkého by tento rok mali byť populárne koberce s modrými, zelenými, ale celkovo farebnými kombináciami, ktorých na jednom koberci môže byť až 15!

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho s priateľmi. Nikdy neviete, kto z nich práve rozhoduje o kúpe nového koberca.

Zuzana

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie