Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Zbavte sa hmyzu vďaka týmto štyrom super trikom

Muchy 

Zdá sa, že muchám skutočne nič nevadí a že si dokážu sadnúť aj na tú najsmradľavejšiu vec. Zdanie však klame a smrdí im presne to, čo nám vonia – levanduľa. Položte ju na okno v kvetináči, sušenú do vázy, alebo nakvapkajte esenciálny olej do difuzéra či aromalampy. 

Osy

Babské rady sú nad zlato a s jednou na nezaplatenie sa so mnou podelila aj moja prastarká. Na osy totiž zaberá, keď na stôl alebo pod okno, vysypete pár medených mincí. Nech to znie akokoľvek neuveriteľne, z nejakého dôvodu ich osy neznesú a budú sa týmto miestam vyhýbať. Dobrá správa je, že to funguje aj vonku a vy si môžete posedenie na záhrade vychutnať bez neustáleho zakrývania nápojov či jedla. 

Pavúky

Na to, aby sme porazili nepriateľa, ho musíme dobre poznať a to platí v tomto prípade viacnásobne. Pavúky sa do bytu vždy dostávajú cez škáry v oknách a dverách a cez dvierka na šachte. Ďalej tiež vieme, že zatiaľ čo sa mnoho žien bojí pavúkov, pavúky sa boja silnej vône, ako je napríklad citrón a mäta. Vytlačte šťavu z citróna a nakvapkajte do nej pár kvapiek mätového esenciálneho oleja. Namočte do zmesi utierku a poutierajte ňou okenný rám, prah hlavných dvier a okolie dvierok šachty. Vytvoríte voňavú bariéru, cez ktorú pár týždňov neprejde ani jedna z ôsmich nôh. 

citróny
Photo by Lauren Mancke from Unsplash

Mravce 

Mravce chodia zväčša po tých istých chodníčkoch. Na ich označenie používajú feromóny. Na to, aby stratili cestu do vášho domu, poslúži ocot. Zmiešajte ho s teplou vodou v pomere 1:1 a nalejte do fľaše. Túto zmes potom rozprášte na ich obvyklé chodníčky, pred dvere a okolo okien. Ocot možno využiť aj v receptoch na čistiace prostriedky bez chémie

Máte zaručené postupy, ako sa zbaviť hmyzu? Napíšte nám pod článok a inšpirujte čitateľov. 

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 7x
  • 0x
  • 0x
    Eva
    03/05/2020
    22:52

    na muchy aj na osi je perfektní elektornicky likvidator … my mame oravu a ten zabije vsetko co prileti takmer hned

      noprint
      25/05/2020
      13:06

      Eva, ďakujeme za Váš tip, veríme, že inšpiruje mnohých 🙂

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie