Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Poschodový dom vs. bungalov: na toto si dajte pozor!

Poschodový dom 

Poschodové viacgeneračné domy majú na Slovensku dlhú tradíciu a aj dnes sa tešia veľkej obľube. Najväčšou výhodou poschodia je ušetrený priestor na pozemku, stavba je však technologicky náročnejšia.

Poschodový dom je vhodný pre rodiny s deťmi, kde sú väčšie nároky na súkromie. Izby na poschodí poskytujú ochranu pred neželanými pohľadmi z ulice a ľahšie sa v nich udržiava teplo, ktoré stúpa z prízemia.

Pri stavbe domu je potrebné myslieť vopred a zvážiť, či starší ľudia alebo deti nebudú mať problém so schodmi, ktoré sú častým zdrojom úrazov.  

bungalov
Obrázok od PublicDomainPictures z Pixabay

Prízemný dom

Prízemné domy, často tiež prezývané bungalovy, v posledných rokoch zaplavujú slovenské obce vo veľkom. Ich moderný vzhľad si rýchlo získal popularitu najmä u mladých rodín a seniorov, ktorí hľadajú bezbariérové bývanie.

Predtým, ako sa pre toto riešenie rozhodnete, by ste však mali zvážiť, či je váš pozemok pre bungalov dostatočne rovný a veľký. Prízemné domy zaberajú priestor, ktorý by mohol slúžiť ako dvor alebo záhradka. Ak vám však stačí veranda alebo terasa, nemusí vás to trápiť. 

šťastná rodina
Photo by David Calderón on Unsplash

S hlavou v oblakoch alebo nohami na zemi? 

Jednoduchý návod, ako sa rozhodnúť, neexistuje. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že bungalov je vhodnejší pre mladé páry alebo seniorov, ktorí sa chystajú stavať na dostatočne veľkom pozemku.

Poschodový dom vám ponúkne viac možností realizovať fantázie o spálni so strešným oknom alebo balkóne. Je preto potrebné ujasniť si priority, aby ste svoje rozhodnutie po rokoch neľutovali.

Páči sa vám viac prízemný alebo poschodový dom? Podeľte sa s nami o svoj názor v komentároch a v prípade, že sa vám článok páčil, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi.

Luky

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie