Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

6 zaujímavých spôsobov, ako využiť dažďovú vodu

Ako využiť dažďovú vodu? 

O využívaní dažďovej vody sa hovorí stále viac. O tom, ako efektívne ju zbierať, píšeme v článku Bohatí vďaka dažďu. O jej využití sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

1. Splachovanie WC

Podobne ako pri polievaní záhrady, tak i pri splachovaní na WC je najvhodnejšie použiť dažďovú vodu. Pri jednom spláchnutí sa minie až 8 litrov pitnej vody a v niektorých krajinách nemajú ani zlomok z toho. Pitná voda je príliš cenná na to, aby sa s ňou splachovalo a i cez to sa to deje na väčšine územia Slovenska.

2. Pranie

Dažďovú vodu je možné využiť aj na pranie. Jej veľkou výhodou je to, že je mäkká a preto nezanáša práčky. Navyše sa v nej pracie prášky rozpúšťajú omnoho rýchlejšie ako v pitnej vode. 

3. Polievanie záhrady

Dažďová voda je veľmi dobrá na polievanie záhrady. Nielenže ušetríte peniaze navyše, ale zároveň poskytnete rastlinám to, čo potrebujú. Dažďová voda totiž neobsahuje soľ ani chlór a je tak ideálna pre život rastlín na vašej záhrade. Polievať pitnou vodou by bola škoda. 

ruka s kvapkou vody nad rastlinou
Tree photo created by jcomp – www.freepik.com

4. Stavebné práce 

Vhodná na polievanie betónu, rozmiešanie cementu či farby. 

5. Umývanie

Dažďovú vodu je možné využiť na umývanie takmer čohokoľvek. Či už ide o umývanie auta, podlahy, vane, špinavého náradia, vášho psa. Na toto všetko môžete bez problémov a výčitiek použiť práve dažďovú vodu.

6. Kŕmenie zvierat 

Pokiaľ máte nejaké zvieratá, tak sa im nemusíte báť dať piť dažďovú vodu, nijak im neublíži. Pri väčšom počte zvierat viete takto ušetriť až niekoľko stoviek litrov pitnej vody. 

Vo všeobecnosti môžeme povedať, že sa daždová voda dá použiť všade, kde nie je nevyhnutne potrebná pitná voda. Pokiaľ sa vám tento článok páčil, nezabudnite nám dať lajk a do komentára nám napíšte, či aj vy využívate dažďovú vodu. 

Martin 

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 7x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie