Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Privolajte si šťastie, zdravie či peniaze kúpou správnej rastliny

Zdravie

Máme ho len jedno, takže žiadna ďalšia stimulácia, hoc aj vonkajšia, nie je na škodu. 

Medzi populárne izbové rastliny povzbudzujúce zdravie človeka patrí potosovec zlatý. Dokáže navodiť príjemnú náladu a prečisťuje vzduch prostredia. Toxíny a splodiny z ovzdušia dokáže odstraňovať aj lopatkovec, ale taktiež staré známe aloe vera. Také gerbery napríklad prispievajú ku kvalitnému spánku, zatiaľ čo bežná izbová papraď dokáže zlepšiť náladu ľudí v miestnosti, v ktorej sa nachádza. 

Nehovoriac o tom, že už len samotná prítomnosť rastlín vie stimulovať tvorbu endorfínov! 

Šťastie

To povestné štěstíčko je treba raz za čas každému z nás. Čo takto si dopriať menší doping kúpou správnej rastliny?

Jednou z najpopulárnejších v tomto ohľade je bambus. Už starí Číňania verili, že stonky umiestnené v nádobe s vodou dokážu priniesť šťastie, ale aj zdravie a bohatstvo. V našich končinách nie je nad kysličku štvorlístkovú, alebo jednoducho štvorlístok. Dá sa dopestovať aj v izbových podmienkach a o jeho schopnostiach snáď nie je potrebné hovoriť. Podobnú moc má aj palma dračinka, pôvodne z Tichomoria. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Decoholic (@decoholic_blog),

Peniaze

Okrem ezoterických a zdravotných vplyvov, môžu rastliny priniesť aj potešenie pre vašu peňaženku. Viete, o ktorých je reč?

Z amerického svetadielu k nám doputovala pachira aquatica, alebo tiež stromček plný peňazí. Už zo samotného názvu je jasné, k čomu má dopomôcť. Ďalšou v zozname je Tučnolist. Jeho oválne listy v tvare mincí priťahujú svojmu vlastníkovi materiálne bohatstvo a prosperitu.

Obľúbené sú tiež rôzne izbové palmy, ale už aj spomínané bambusy. Aj keď by názov mohol svedčiť o opaku, sanseveria trifasciata – ľudovo nazývaná svokrin jazyk – tiež dokáže priniesť harmóniu, šťastie a peniaze do nejednej domácnosti. Na to, aby vám priniesli finančné požehnanie, umiestnite rastlinu do juhovýchodného rohu vášho domu. 

Pre posilnenie účinku treba vybrať pre kvetinu správne miesto, črepník či sa o ňu vhodne starať. 

Ako vo všetkom, aj tu platí pravidlo – menej je niekedy viac.  Veríte na účinky rastlín v domácnosti? Odskúšané, či to funguje? Podeľte sa s nami o skúsenosti v komentároch. 

Luky

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 3x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie