Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Tieto vychytávky vás nakopnú pri práci – a to aj doma!

Takmer v každej práci by ste mali zostať motivovaní a sústredení. To však nie je úplne ľahké. Ak pracujete v kancelárii alebo máte svoj office doma, skúste týchto pár vychytávok a uvidíte, o čo lepšie sa vám bude pracovať. 

Zlepšite vaše svetlo 

Jednou z naj vecí, ktoré môžete v práci urobiť, je zmeniť svetlo. Samozrejme, ideálne je to slnečné svetlo, ak však nepracujte na streche alebo nesedíte priamo pri okne, potrebujete to správne umelé. Správne svetlo vám dodá absolútny komfort pri práci a najlepšie na tento účel slúžia LED stolové lampy. Sú vytvorené presne na to, aby ste mali príjemné svetlo, a to dokonca aj v prípade, že robíte po večeroch alebo v noci. Tieto lampy neťahajú oči a vy sa nebudete cítiť takí unavení a vaša produktivita stúpne. 

Čo dokážu farby 

Je vaša kancelária biela? Skúste použiť aj iné farbyteplé odtiene pôsobia útulne a bledšie odtiene zelenej alebo modrej dodávajú čistý vzhľad a nedráždia oči. Ak však nemôžete len tak vašu kanceláriu premaľovať, skúste použiť farebný obraz, napr. mandalu – ideálne ak ste si ju vymaľovali samy. 

kancelária farby
Picture by jdpereiro on Pixabay
Funkčný nábytok nadovšetko

Ideálny stôl je dostatočne veľký, aby na ňom mohlo byť všetko čo potrebujete, no zároveň by sa s ním malo dať hýbať. Nikdy neviete či opäť raz nebudete chcieť preorganizovať váš priestor. Dôležitá je okrem stolu aj vaša stolička. Opäť, mala by byť maximálne pohodlná. Ergonomicky tvarované stoličky nielen dobre vyzerajú, ale pomáhajú aj vašej chrbtici. Každý komfort navyše zvyšuje vašu sústredenosť a tak ste v práci produktívnejší. Prístroje ako fax či kopírka zaberajú naozaj veľa priestoru  – odporúčame ich dať na mobilné stolíky, ktoré si kedykoľvek môžete prisunúť, keď s nimi budete pracovať. 

kancelária stolička
Picture by ErikaWittlieb on Pixabay

Pridajte ,,oku lahodiace“ prvky

Ak ste už upratali váš nábytok, je čas pridať dekorácie. Oživte svoju kanceláriu koberčekmi, fotkami či obrazmi. Pekný koberec pridá domácu atmosféru a čas v pracovni či kancelárii budete tráviť radšej. Koberce všeobecne absorbujú hluk, čo je v kancelárii len vítané. Snáď tou najlepšou dekoráciou sú živé kvety – ideálne zelené a v črepníkoch. Tie väčšie sa hodia na zem či okno, tie menšie pokojne aj na stôl. Výborné sú machy, či vždy zelené ,,šťastíčka“ alebo aj menšie kaktusy, bonsaje a pod. 

kancelária kaktus
Picture by donterase on Pixabay
Hluk a ruch znížte na minimum

Ak pracujete doma, vyrušovať vás zrejme môžu len deti, spolubývajúci, partner alebo domáce zvieratko. Zatvorené dvere sú riešením – avšak treba aj rodine oznámiť, že pracujete, napríklad aj obyčajným nápisom na dverách. Ak však robíte v kancelárii, hluk a rušné prostredie môžu ľahko spôsobiť vašu klesajúcu pozornosť i produktivitu. Pozrite si typy ako odhlučniť vaše pracovisko! 

A ešte jeden tip od nás: Naplánujte si presné časy, v ktorých neodpovedáte na žiadne hovory ani emaily – nič vás nebude rušiť a môžete sa plne sústrediť na prácu a aj ostatní budú vedieť, že v tomto čase ste jednoducho nedostupní. 

kancelária veci na stole
Picture by Skitterphoto on Pixabay

Vieme, že každá práca je svojim spôsobom náročná, a tak by váš pracovný priestor mal byť naozaj miestom, kde chodíte radi a nie ako za trest. To samé o sebe je dobrým predpokladom pre vyššiu produktivitu a keď sa budete držať aj našich rád, pôjde to ešte ľahšie. Potom vás už šéf môže dávať za príklad ostatným. Napíšte nám v komentároch, čo pomáha v práci vám a ako máte zariadenú kanceláriu vy. 

Lucy

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie