Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Ako zvoliť ideálnu podlahu do jednotlivých miestností?

Chodba

Vchod do vášho kráľovstva? Chodba. Táto miestnosť by mala byť reprezentatívna a zároveň ľahko udržiavateľná. S tým súvisí aj voľba podlahy. Musí byť odolná voči pôsobeniu vody a mechanickému znečisteniu. Zároveň by mala byť ľahko udržiavateľná, nešmykľavá. Ideálne aj v dobre zvolenom odtieni. Vhodné materiály podlahy do chodby sú najmä dlažba, linoleum, tvrdený vinyl, ekologické elastické podlahy, kameň či liate podlahy.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa INTERIOR DESIGN (@interiordesign.co.uk),

Kuchyňa

Podlaha v kuchyni by mala byť odolná voči vode a nárazom. Zároveň by mala byť ľahko udržiavateľná a protišmyková. Treba rátať s tým, že kuchyňa je pracovný priestor, kde sa môže ľahko niečo rozbiť či zašpiniť. Preto treba podlahu vybrať tak, aby bola pripravená na každodenné používanie všetkých členov domácnosti. Vhodné materiály sú dlažba, tvrdený vinyl, linoleum, korok a ekologické elastické podlahy.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Yasmin ✨ (@jyhome_),

Obývačka 

Obývačka je najmä reprezentatívnou miestnosťou, do ktorej pozývate návštevy, rodinu a priateľov. Preto by mala byť aj samotná podlaha vybratá najmä na základe dizajnu. Zároveň by mala byť príjemná na dotyk, čo znamená, že nemá chladiť chodidlá. Vhodné materiály sú drevo, ekologické elastické podlahy, linoleum, korok, tvrdený vinyl, laminát. Do obývacej miestnosti môžete zvoliť aj liatu podlahu v kombinácii s podlahovým kúrením či koberce. Viete už, ktoré koberce sú trendy v roku 2019? Nechajte sa inšpirovať ☺

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kandisofa (@kandisofa),

Spálňa 

Podlaha v spálni by mala byť najmä útulná, príjemná na dotyk a hrejivá. Na základe týchto podmienok sú najvhodnejšie materiály pre podlahu do spálne najmä drevo, linoleum, korok, ekologické elastické podlahy, tvrdený vinyl, laminátkoberce.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Showroom FloorFloor (@floorfloor_design),

Kúpeľňa 

Do kúpeľne volíme takú podlahu, ktorá je veľmi dobre odolná voči vode, vlhkosti a zároveň je nešmykľavá a dobre udržiavateľná. Vhodné materiály sú dlažba, vinyl, ekologické elastické, liate podlahy. V špecializovaných obchodoch si môžete voliť medzi variantmi linoleí aj korkov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homes ❖ Exteriors ❖ Interiors (@luxclusivehouse),

Máte v niektorých miestnostiach výnimočnú alebo niečím netypickú podlahu? Podľa čoho ste sa rozhodovali pri výbere vašej ideálnej podlahy? Podeľte sa s nami o nápady v komentári.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie