Dnes je 08.mája 2024, meniny má Ingrida

Ako vybrať správnu dlažbu do záhrady?

Betónové dlažby

Nízke náklady, kvôli ktorým betón patrí medzi najpoužívanejšie materiály vhodné do exteriéru, z neho častokrát robia prvú voľbu. Aj keď betón nie je prírodný materiál, dobre vyzerá a svoju praktickú funkciu si hrdo dlhodobo zastáva. Betónový povrch je dostatočne odolný proti mechanickému poškodeniu. Okrem toho má veľmi dlhú životnosť a na výber je pestrá škála farieb a rôznych štruktúr.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa پارسیان ماشین سازان تبریز (@parsianmachine),

Keramické dlažby

Patria k jedným z najviac preferovaných povrchových materiálov, aj keď nie sú také pevné ako kameň alebo betón. Využívajú sa hlavne kvôli ich dizajnu, vysokej trvácnosti, odolnosti voči mrazu a protišmykovej úprave. Vyrábajú sa v teplých farbách a dajú sa z nich vyskladať pekné vzory. Okrem toho, sú vhodné na kombináciu s inými materiálmi. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Carla van Kampen (@carlafood),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Juliette ?? (@jghstm_),

Kamenné dlažby

Ďalším druhom, ktorý sa často používa, je dlažba z prírodného kameňa. Vynikajúco splynie s okolím a dotvára očarujúci vzhľad záhrady. Na exteriér je vhodný kameň vrstevnatej štruktúry, ktorého jedna strana je plochá. Môžeme sa tak vyvarovať problémom pri chôdzi a pokladať záhradný nábytok či črepníky bez toho, aby sme museli niektorú stranu podkladať. Pri tomto druhu dlažby oceníte najmä jej kvalitu a prirodzený vzhľad.

Drevené dlažby

Okrem základnej trojice spomenutých typov záhradných dlažieb si predajcovia do ponuky zaradili aj drevené varianty dlažby. Vhodné sú na terasu, do altánkov či prístreškov. Všade tam, kde sú chránené voči vonkajším prírodným vplyvom. 

Drevo použité v exteriéri môže byť náročné na údržbu, no vďaka svojmu vzhľadu si nachádza stále viac fanúšikov. Ste jedným z nich? Viete, ako kombinovať drevenú podlahu  s podlahovým kúrením? Medzi domáce dreviny sa radí dub, buk, agát. Používajú sa však aj impregnované ihličitany a exotické dreviny. Medzi hlavné výhody patrí prirodzený vzhľad a skvelá kombinovateľnosť so zariadením a nábytkom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Frank Corry (@frankiepluto),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Risa Gomez (@latent_rg),

Ak sme Vám pomohli pri výbere, alebo aspoň doplnili informácie, určite zdieľajte tento článok vašim blízkym, kamarátom, rodine, aby si tiež rozšírili obzory, prípadne začali uvažovať o novej exteriérovej dlažbe.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie