Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Zima sa blíži. Krbové kachle môžu byť riešením

Kachle, alebo celým krbové kachle sú prostriedkom, ktoré slúžia na vykurovanie, v niektorých prípadoch aj na varenie jedál. Ako palivo sa využíva najmä drevo, uhlie a drevené pelety – menej nákladné pohonné hmoty, čo potom pozitívne ovplyvňuje aj ekonomiku domácnosti. Kachle sú ideálnym riešením na chalupu. Pozor, nemýľte si krbové kachle s krbom. Ak však uprednostníte krb, pozrite si 10 inšpirácií na nodovobé krby do vášho domova.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kratki.pl Marek Bal (@kratkipl),

Bytová dekorácia alebo zdroj tepla?

Krbové kachle v niektorých prípadoch slúžia len ako bytová dekorácia. Vtedy vám postačí jednoduchšia verzia v lacnejšom prevedení. Pokiaľ však budete vaše kachle využívať ako hlavný zdroj tepla, radšej si nechajte poradiť a priplaťte si.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Joel M.F (@joe.maras),

Na čo si dať pozor pri výbere?

Pri výbere kachlí myslite na to, akú veľkú miestnosť budú vyhrievať. Na stredne veľký rodinný dom budete potrebovať krbové kachle s tepelným výkonom približne 5 kW. Nezabudnite aj na prísun vzduchu z vonku. Keď na to zabudnete, bude vám hroziť, že dnu nebudete mať čo dýchať, pretože kachle potrebujú k horeniu kyslík. Môže ísť aj o vzduch z pivnice, nielen o vzduch z exteriéru. Pre maximálny úžitok umiestnite krbové kachle podľa odporúčania odborníka v predajni. A aké by to boli kachle bez komína? Tu si tiež radšej nechajte poradiť od človeka, ktorý sa vyzná. Ušetríte tak veľa peňazí a energie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cheryl Nadolny (@cheryl_nadolny),

Bezpečnosť nadovšetko

Krbové kachle sú niečo ako malé ohnisko. Vedia naozaj vytvoriť veľa tepla a preto treba byť opatrným. V okolí kachlí by sa nemalo do 40 cm nachádzať nič. Dôraz klaďte aj na podlahu, na ktorej budú stáť. Sklená podložka je tým najvhodnejším podkladom.

Veríme, že ste na zimu zabezpečený. Ak nie, krbové kachle môžu byť tým správnym riešením. Aké kúrenie preferujete vy? Podeľte sa so svojimi skúsenosťami.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie