Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Ako regulovať množstvo svetla a tepla vnikajúce do domu

Markízy

Radi si vychutnávate rannú kávu na terase, prípadne si na nej radi večer posedíte s priateľmi? Markíza vám zaručí tieň, ale odolá aj nepriaznivému počasiu, vďaka ochrannej kazete. Samozrejme, ak by ste sa chceli opalovať, markíza sa dá jednoducho stiahnuť. Sú rôzne druhy, počnúc výsuvnými, kazetovými, až po bočné markízy.

detail markízy
Photo by Adam Birkett on Unsplash
Pergoly

Rovnako ako markíza, aj pergola vás ochráni na terase pred počasím aj silným dažďom. Dá sa zakúpiť s nosnou konštrukciou, ale aj bez nej. Na trhu sú dostupné v rôznych druhoch farieb a materiálov.

Vonkajšie žalúzie 

Vďaka vonkajším žalúziám môžete regulovať množstvo svetla a tepla podľa vlastných potrieb. Čo je však najväčšia výhoda, môžete zároveň aj vetrať. Navyše, je možné si vybrať, či chcete manuálne alebo motorové ovládanie žalúzií.

Vonkajšie rolety

Vonkajšie rolety sú najúčinnejšie v spálňach, kde je najlepšie mať úplnú tmu. Tú vedia vonkajšie rolety zabezpečiť. Navyše ochránia okná pred silným dažďom, krúpami, či proti bežnému UV žiareniu. Tým im zabezpečia dlhšiu životnosť a v neposlednom rade aj zvukovú a tepelnú izoláciu. Dajú sa zakúpiť spolu so sieťkou proti hmyzu.

Siete proti hmyzu

Proti nepríjemnému hmyzu obstoja aj siete. Vďaka nim sa k vám už žiaden hmyz nedostane. Alergikov isto poteší aj protipeľová sieťovina zachytávajúca peľ. A pre domácich miláčikov je možné vytvoriť priechody. Dajú sa nainštalovať do okien aj do dverí.

Trápi vás hmyz v akomkoľvek ročnom období? Vyskúšajte tieto triky! 

žena more vejúce závesy
Photo by Drew Colins on Unsplash
Vnútorné horizontálne žalúzie

Druh, ktorý pravdepodobne všetci poznáme, predstavuje jednoduchý, ale účinný spôsob tienenia. Dajú sa jednoducho a rýchlo nainštalovať, avšak len do okna.

Davokavo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie