Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Vypestujte si svoje sukulenty do krásy

Pôda

Sukulenty pochádzajú z oblastí, pre ktoré je typická suchá, priepustná pôdanedostatkom živín. A rovnaké podmienky by mali mať aj u vás doma. Pôda, v ktorej treba sukulent pestovať, by mala byť zo štrku, piesku, alebo antuky. Tieto materiály môžete kombinovať aj so zeminou, avšak priepustná zložka by mala tvoriť väčšiu časť črepníka. Takáto pôda dovolí, aby ňou voda „pretiekla“ a zabraňuje tomu, aby sa v črepníku dlho zdržiavala. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k premokreniu a hnitiu koreňov

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Botanicals (@botanicalsmh),

Svetlo 

Áno, veľmi sa potešia, ak im doprajete dostatok slnka. Ostré, či tlmené, vždy to záleží od konkrétneho druhu sukulentu. Napríklad takej rastlinke Aloe Vera, viac lahodí tlmenejšie svetlo, ale o tom si už prečítate v našom článku Aloe Vera – zázrak, ktorý vám doma nesmie chýbať. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Z roślinami (@zroslinami),

My radíme, aby ste si rastlinku pozorovali a všímali si sfarbenie jej listov. Tie vám totiž veľa prezradia a jednoducho jej hľadajte miesto, kde bude vyzerať najzdravšie. Rovnako si môžete na internete vyhľadať informácie o tom, koľko svetla sukulent potrebuje a na odmeranie intenzity svetla použiť aplikáciu Lux Meter – Lumi. Kamera v mobile vám dá presnú informáciu o tom, koľko lumenov má svetlo na konkrétnom mieste v izbe. 

sukulenty
Photo by @bursasukulentkaktus from Instagram
Zalievanie

Sukulenty charakterizujú najmä tučnejšie, mäsité listy, ktoré pomáhajú rastlinám udržať zásoby vody na dlhé nepriaznivé obdobie. To ale neznamená, že sa im dlhé obdobie bez vody páči. V letných mesiacoch ocenia, ak ich budete polievať raz do týždňa a v zime kľudne v o čosi dlhších intervaloch.

Bol vám článok nápomocný a dozvedeli ste sa niečo nové? Napíšte nám do komentára a zdieľajte ho s priateľmi. 

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie