Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Na čo myslieť pri zariaďovaní detskej izby pre dievčatko?

Začnite od podlahy

Keď sú deti menšie, často sa zvyknú hrávať na podlahe, preto by v každej detskej izbe rozhodne nemal chýbať dostatočne veľký koberec, kde sa dieťa môže pokojne sedieť na zemi, alebo “štvornožkovať”. Koberec dodá útulný vzhľad celému priestoru a dieťa sa bude cítiť oveľa príjemnejšie.

Photo by atcarpet.sk
Bohatá škála farieb

Modrá pre chlapca, ružová pre dievča. Takáto býva zvyčajná škála farieb, ktorou nikdy nič nepokazíte. Nebojte sa trošku experimentovať! Napríklad žltá farba prináša energiu a teplo.. Dbajte na zdravý vývoj a myslite na to, že farby veľmi ovplyvňujú náladu. Viete aká  je jej obľúbená farba a čo by sa jej v izbičke páčilo mať? Zapojte ju do procesu zmeny.

Farebnému nábytku odzvonilo

Ako sme už spomínali, farby sú vítané, avšak rozhodne sa vyhnite farebnému nábytku. Čo ak sa o pár rokov vášmu dievčatku ružová páčiť nebude? Preto navrhujeme kombinovať farby radšej na textíliách a použiť drevený nábytok. U menších detí sa vyhnite najmä ostrým rohom a hranám. Nechcete predsa, aby sa pri hraní poranilo.

https://www.drevona.sk/skrina/
https://www.zasielkonos.sk/domacnost/chranice-rohov-nabytku-postovne-zadarmo/
Kam s posteľou?

Pri zariaďovaní izby myslite hlavne na umiestnenie postele a stolíka, na ktorom je napríklad aj nočná lampa. Posteľ by nemala byť rovno pod oknom. Navrhujeme ju teda dať ku bočnej stene a stolík oproti. Nesmieme zabudnúť ani na kamarátky vašej dcérky, preto je výhodné zaobstarať posteľ s vysúvacím lôžkom pre vášho „malého hosťa“.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Heathered Nest (@heathered_nest),

Všetko má svoje miesto

Neporiadok je nočná mora všetkých rodičov. Je dôležité učiť dieťa poriadku odmalička, avšak treba mu na to vytvoriť tie správne podmienky. Užitočnými sa v tomto prípade stávajú rôzne odkladacie boxy či poličky. Hneď bude jasné čo kam patrí.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Салон молодежной мебели (@childroom.by),

Detské predstavy sú vítané

A ako dodať celému priestoru šmrnc? Predsa dekoráciami! Jednoznačne sa nebojte do toho zapojiť aj vašu dcérku. Určite sa poteší, keď si bude môcť sama vybrať, čo by sa jej páčilo. Skvelým typom je napríklad baldachýn, rodinné fotografie či svetielka, ktoré potešia malé i veľké slečny.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Abril Fay (@cute_babyhome),

Už máte predstavu ako zariadiť izbu pre vaše dievčatko? Neváhajte a inšpirujte sa. Radosť v očkách vášho dieťatka bude dostatočným zadosťučinením.

Veronika

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie