Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Krásne baldachýny nad detskou postieľkou – áno či nie?

Jednou z najdôležitejších vecí po príchode drobcov na svet je určite postieľka. Keď už vyberiete tú správnu, je čas ju zasadiť do interiéru detskej izby. A k tomu vám môže pomôcť práve baldachýn. Na trhu ich dnes zoženiete stovky, a ak by sa vám žiaden nepáčil, môžete si ho dať ušiť. Prinášame vám niekoľko plusov i mínusov tohto krásneho doplnku. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa JDesigns (@jdesignscanada),

Plusy +

+ Baldachýn plní estetickú funkciu. Postieľka je útulnejšia a zvolíte si farbu, materiál a strih podľa vášho gusta. Navyše, práve baldachýn môže byť tým jedinečným kúskom v izbičke – zvoľte veselšiu farbu či príjemný vzor a použite svetielka – večer poslúžia ako nočná lampa a počas dňa sú peknou ozdobou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Our_littlegreyhome (@our_littlegreyhome),

+ Baldachýn je skvelým regulátorom teploty. V zime udržuje v postieľke teplo, v lete, naopak, príjemný chládok. V postieľke sa potom bábätko cíti komfortnejšie a spí sa mu lepšie. Navyše, ak si zvolíte baldachýn z hrubšej látky, bude okrem hluku tlmiť aj svetlo, čo určite pri skorých východoch slnka oceníte a váš drobec si snáď pospí dlhšie. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?Gosia? (@fasolkowo),

+ Ako sme už spomínali, máte na výber obrovské množstvo materiálov, strihov a farieb – a je už len na vás, ako to zladiť s vaším interiérom. Pozor však na to, aby toho nebolo už príliš a aby to nepôsobilo gýčovo. Aj tu platí zlaté pravidlo, menej je viac – ak zvolíte ružový baldachýn, zvyšok izby môže byť pokojne ladený do bielej alebo sivej. Výrazná farba na baldachýne môže byť tiež dobrou voľbou, napríklad moderná horčicová. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Online kids shop•Nursery decor (@nukkodesign),

Baldachýny môžu byť naozaj užitočné a vyzerajú veľmi pekne. Určite však nie sú vhodné do každej domácnosti a pre každú postieľku. Tomuto sa pri baldachýnoch radšej vyhnite

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Anna Kamińska (@the_bears_int),

Mínusy –

Ak nie ste milovník domácich prác a prania, baldachýn si radšej odpustite. Tento kúsok treba pravidelne čistiť, veď visí vášmu dieťaťu nad hlavou. Prach sa usádza všade a baldachýn nie je výnimkou. Ak máte doma alergika, vyhnite sa baldachýnu úplne, pretože sa v ňom držia nečistoty. 

Ak máte okrem bábätka ešte ďalšie dieťa alebo domáce zvieratko, baldachýn ich určite bude lákať. Vašu mačku na driapanie, psa na hryzenie a dieťa sa s ním len bude chcieť hrať a môžu ho zničiť. To by vás isto nepotešilo – preto odporúčame radšej zvoliť inú dekoráciu. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Verena & Konrad (@topolindra),

Veríme, že práve baldachýn dotvorí tú správnu atmosféru v detskej izbe. A máme pre vás ešte jeden TIP: ak sa rozhodnete, že už baldachýn nechcete nad postieľkou – urobte z neho deťom kútik s hračkami alebo vankúšmi – na odpočinok alebo hranie a budú nadšené. 

Lucy

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie