Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Inšpiratívne dekorácie na stôl v obývačke v modernom štýle – zistite, čo odporúčajú štylisti

Módne trendy sa menia nielen vo svete fashion, ale tiež v interiérovom dizajne. Čo platilo včera, je dnes pasé. Ak chcete udržať krok s trendmi v oblasti dekorovania obývacej izby, nechajte sa inšpirovať štylistami. Moderné dekorácie na stôl v obývačke doladia interiér do dokonalosti.

Obývacia izba ako duša domácnosti

O kuchyni sa hovorí ako o srdci domácnosti. Ak je kuchyňa srdcom, obývacia izba je zaručene dušou každej domácnosti. Ide o miestnosť, kde sa stretáva rodina a kde prijímate návštevy. V obývačke sa iste chcete cítiť útulne, relaxovať a zároveň zapôsobiť na prípadné návštevy. V tejto miestnosti viac ako v inej dbajte na výber dekorácií. Dominantným bodom obývacej izby je stôl. Práve na stoly nesmú chýbať dekorácie na stôl do obývačky. Na priestrannejšom stole sa dá s dekoráciami vyhrať. Menší stôl dekorujte tak, aby na ňom zostalo miesto na osvieženie a občerstvenie.

Pri výbere dekorácií myslite na dva aspekty – na zvyšok vybavenia obývacej izby a na sezónnosť. Hlavné dekorácie na stole kúpte v neutrálnych farbách a k nim dokupujte dekorácie podľa ročného obdobia. Na jeseň položte na stôl rozkošné tekvičky alebo vázu v jesenných tónoch. V zime vyzdobte stôl dekoráciami s vianočnou tematikou alebo sviečkami a na jar osviežte stôl symbolmi prebúdzajúcej sa prírody. Čo sa zvyšku vybavenia obývačky týka, snažte sa, aby deka na sedačku farebne ladila s ozdobami na stole.

Dekorácie do obývačky – minimalizmus víťazí

Štylisti sa zhodujú v tom, že pravidlo troch platí pre tri dominantné farby v miestnosti a tiež pre maximálne tri dekorácie na stole v obývačke. Veľmi preplnený stôl nevyzerá esteticky, ale skôr chaoticky. Nehovoriac o tom, že vám na stole nezostane miesto na odkladanie obľúbenej knižky, ovládaču alebo šálky kávy. V súčasnosti sú najväčším trendom medzi dekoráciami na stôl atypické vázičky, lampióny a ozdobné podnosy. V zime k týmto trom dekoráciám môžete pridať svietniky a pretepliť miestnosť plameňmi sviečky.

Dekoratívne vázy

Nevšedné a tvarovo veľmi štýlové vázy nemusíte prácne hľadať. V obchodoch Sinsay je ponuka dekorácií na stôl do obývačky rozmanitá a bohatá https://www.sinsay.com/sk/sk/. Milujete čistotu číreho skla? Vyberte si vázu pripomínajúcu fľašku v bielom alebo inom farebnom prevedení. Preferujte škandinávsky štýl? Kúpte vázu v tvare kruhu s otvorom. Ste priaznivcami extravagancie? Pre vás máme v ponuke vázu pripomínajúcu laboratórne skúmavky.

Luxusné podnosy

Ozdobné podnosy sú dekoráciou a zároveň praktickým doplnkom. Podnos vyrobený z dreva, bambusu alebo moderný kovový podnos môžu slúžiť ako miesto na odkladanie drobností. Na podnos je možné položiť zvyšné dekorácie, napríklad sošky zvierat, malú umelú rastlinu v črepníku alebo praktický dekoratívny kryt na papierové obrúsky.

Štýlové lampióny

Ako doplnkové svetlo v obývacej izbe využívajte nielen klasické stolové lampičky. Trendom sú lampióny a lampáše, do ktorých umiestnite vonnú či klasickú sviečku. Ratanové ozdobné lampióny sa stanú skutočnou ozdobou stola, ktorá udrie do očí na prvý pohľad. Kúpte si lampión s držiakom a môžete túto dekoráciu použiť v obývačke i na terase. Moderným dojmom pôsobia lampióny kompletne vyrobené z kovu v čiernej farbe.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 2x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie