Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Čo treba urobiť pred maľovaním fasády?

Maľovaniu fasády predchádza jej príprava. Na začiatku je potrebné odstrániť starú farbu, ktorá sa odlupuje. Následne skontrolujte, či sa v stenách nenachádzajú nejaké poškodenia, trhliny a podobne. V takomto prípade musia byť znovu omietnuté alebo inak ošetrené.

Je možné, že pri odstraňovaní starej farby narazíte aj na pleseň na stenách. Ak sa tak stane, je potrebné tieto steny ošetriť antifungálnymi činidlami. Pokiaľ je však pleseň rozšírená len na malej ploche, niekedy stačí použiť čistú vodu a stenu jednoducho umyť.

Netreba zabúdať ani na odstránenie škvŕn od hrdze. Ak by ste ich na stenách nechali a následne fasády namaľovali, mohli by sa objaviť aj na novonatretej stene a nevyzeralo by to najkrajšie.

Akonáhle odstránite všetky chyby, plesne, fľaky a iné nedostatky, je potrebné vyrovnať povrch fasády a naniesť novú vrstvu omietky. Nie je to nutné vo všetkých prípadoch, ale vo väčšine áno. Po dokončení omietky nechajte steny dobre vyschnúť, a to aspoň jeden týždeň. Po vyschnutí sa môžete pustiť do samotného maľovania.

Prečítajte si o modernej fasáde viac!

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Planeteers Architects (@planeteers_architects),

Príprava fasády na maľovanie sa môže líšiť v závislosti od typu steny. Maľovanie fasády síce vyzerá ako veľmi jednoduchá záležitosť, no ak ste si prečítali tento článok až do konca, zistili ste, že až tak ľahko to nepôjde. Nemusíte sa však obávať, s menšou pomocou to bez problémov zvládnete aj vy. Dôkladne sa zamerajte na prípravu fasády pred maľovaním a konečný výsledok po maľovaní bude pre vás odmenou.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie