Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Moderná fasáda domu. Nebojte sa experimentovať!

OMIETKA

Najčastejšie majitelia siahajú po klasickej omietke, ktorú farebne zladia so strechou a inými detailmi domu. Súčasné omietky majú výbornú odolnosť voči dažďu, snehu, UV žiareniu či hubám a plesniam. Už dávno neplatí, že vo svete omietok dominuje len biela farba. S farebnosťou sa dnes už experimentuje a ľudia sa neboja vyberať aj častokrát netypické farebné kombinácie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lands Dizajn (@lands_dizajn),

TEHLA

Dôvodom, prečo sú lícové tehly tak obľúbeným materiálom je ich mrazuvzdornosť, stálosť farby a dlhá životnosť. Tento typ fasády sa realizuje dvoma spôsobmi – lepením tehlových pásikov alebo murovaním zo samotnej tehly.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Fasádne obklady Pener (@fasadneobkladypener),

DREVO

Drevená fasáda sa prakticky hodí na všetky typy domov. Nemusí sa jednať len o drevodomy no perfektne sa vyníma aj na murovaných domoch. Dôležité je vybrať správny druh dreva. Pri tomto type fasády je totiž údržba náročnejšia a je potrebné dosky častejšie natierať ochrannou vrstvou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Veronika Pánková (@veronika.pankova_vepa),

KAMEŇ

Ide o drahší druhy fasády. Môže byť použitý obklad z kameňa alebo umelého kameňa. Stavbe dodáva luxusný a nadčasový vzhľad.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DD Studio (@ddouble.studio),

VLÁKNOCEMENT

Vláknocementové dosky sú vhodným riešením pre tých, ktorí radi siahajú po ekologických a nadčasových materiáloch. Vláknocement sa vyznačuje svojou vysokou odolnosťou voči poveternostným podmienkam či manuálnemu poškodeniu. Tieto dosky je možné prispôsobiť aj tvarovo a tak môže vzniknúť veľmi zaujímavá a niekedy atypická fasáda, ktorá zaujme nejedno oko.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @shera_doska,

Výber je široký. Treba si hlavne uvedomiť, že svoj dom nestaviate ani na päť ani na desať rokov. Výber fasády v žiadnom prípade netreba podceniť. Spravte si dôkladnú analýzu a poradte sa s odborníkmi.

Simm

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie