Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

TOP zvuk a obraz vďaka domácemu kinu. Zvýšte svoje nároky

Kľúčová je televízia

Nič prekvapujúce, však? Hlavným hráčom domáceho kina je televízia a jej technické parametre, ktorým je podriadená kvalita obrazu. Pri výbere by ste mali dbať na tieto dva faktory:

  • veľkosť/uhlopriečka – na čo by vám bola kvalitná televízia, ak by ste museli stáť meter od obrazovky, aby ste niečo videli? Tu musíte brať do úvahy aj priestorové rozloženie, resp. veľkosť vašej obývačky. Zvoľte si uhlopriečku tak, aby ste bez namáhania očí mohli sledovať obrazovku zo vzdialenosti min. dvoch metrov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Monise Rosa Arquitetura (@moniserosaarquitetura),

Avšak zanedbať nesmiete ani zvukovú zostavu

Obraz sme teda už pokryli, ako to je so zvukom? Audio to nie sú iba reproduktory, ale aj kvalitný integrovaný prijímač. Poďme sa pozrieť na oba komponenty:

  • prijímač – táto mašinka je ako keby mozgom celej operácie, prepája obrazovku s reproduktormi a nachádza sa na nej aj ovládací panel. Pri výbere sa sústreďte na počet a typ káblových vstupov (HDMI, microUSB, 1,5 mm a pod.), podľa toho, čo všetko chcete prepojiť. Štandardom je dnes už aj podpora Bluetooth, prípadne pokročilé nahrávacie funkcie a ďalšie ovládacie prvky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa JVC проекторы D-ILA (@dilaprojector),

  • reproduktory – v prvom rade by ste sa mali rozhodnúť, koľko reproduktorov vlastne chcete (a môžete) mať. Štandardom je systém 5.1, teda dva predné reproduktory, dva zadné, centrál a subwoofer. Ak sa rozhodnete ísť vlastnou cestou, dbajte na kabeláž, resp. typy konektorov. Tie totiž musia byť kompatibilné s prijímačom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa PĀSH HOME© Dècor | Lifestyle (@pashhome),

V prípade, že nepatríte medzi audio-video expertov, určite si nechajte poradiť od personálu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa CreativesHomeDesign (@creativeshomedesign),

Rozmýšľate nad kúpou domáceho kina? Určite si spravte si podrobný prehľad. Pre váš maximálny filmový zážitok už nebudete musieť ísť len do kina. Stačí sa pohodlne usadiť na svoj gauč.

Posibr

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie