Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Ako ochladiť svoj dom, byt či kanceláriu aj bez klimatizácie?

Vypnite domáce spotrebiče

Pokiaľ sa chcete vyhnúť extrémnym horúčavám v domácnosti, vypnite domáce spotrebiče, ako sú napríklad počítač, nabíjačky, televízor a podobne. Všetky tieto spotrebiče sálajú do priestoru teplo, ktoré cítite. A už vonkoncom nehovoríme o pečení počas letných dní. Pokiaľ sa chystáte piecť alebo variť, nechajte si to radšej na večer, inak by ste sa mohli pri sporáku uvariť aj vy.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa OLOW (@we_are_olow),

Dajte kocky ľadu pred ventilátor

Ventilátor je v lete samozrejmosťou. Aby ste však jeho služby využili naplno, existuje pár trikov, ktoré by ste mali poznať. Ventilátor nasmerujte smerom k oknám tak, aby mohol teplý vzduch poslať preč. Pred ventilátor môžete umiestniť kocky ľadu, ktoré vzduch vo vašom dome príjemne ochladia.

Navlhčite záclony a závesy

Ak je to možné, navlhčite záclony, či závesy. Tým, že bude čerstvý vzduch z vonku fúkať dnu, bude ochladzovať celý interiér. Tento trik môžete vyskúšať aj so sieťkou na hmyz.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Me Blinds [Shop Blinds Online] (@meblinds),

Zatemnite okná

Veľmi efektívnym riešením je zabrániť slnečnému žiareniu, aby prenikalo do interiéru. Docielite to žalúziami, závesmi alebo roletami. Dnes je možné zohnať dokonca i žalúzie vybavené svetelným a tepelným senzorom, ktoré sami regulujú množstvo svetla a tepla v miestnosti.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @windo_vango_co,

Toto bolo pár jednoduchých tipov, ako si môžete schladiť interiér svojho bytu či domu. Ak poznáte ďalšie, budeme radi, keď sa o ne s nami podelíte v komentári.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x
    lia
    07/08/2020
    12:26

    mokry uterak na okne, ventilator co sa toci a rzhybe vzduch – my mame taky na stojane orava a ten nam vsetkym trom v kancli robi dni znesitelnejsie

      noprint
      07/09/2020
      08:02

      Milá Lia, ďakujeme za Vaše tipy. Určite ich vyskúšame aj u nás v redakcii 🙂

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie