Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Žiadne vírusy, baktérie a plesne vďaka smart čističke vzduchu

Smart domácnosť sa nezaobíde bez smart noviniek

Čističky vzduchu fungujú na princípe filtrácie vzduchu. Takýto pomocník dokáže vyčistiť priestor a zbaviť interiér od čiastočiek chemikálií, plesní, roztočov, srsti zo zvierat, peľu z rastlín, ale aj zápachu z cigariet. Zväčša sa tieto smart čističky vzduchu skladajú z viacerých filtrov. Každý z týchto funkčných filtrov zohráva dôležitú úlohu pri čistení a obohacovaní vzduchu v miestnosti.

muž v čiernom roláku fajčiai cigaretu a mladá smutná žena sediaca za stolom
Photo by cottonbro from Pexels
Ako si uľahčiť život?

Tieto prístroje v sebe kombinujú viac druhov filtrov a v tomto prípade určite neplatí pravidlo “menej je viac“, pretože každý filter znásobuje účinok predchádzajúceho. Tie najšikovnejšie čističky dokážu odstrániť až 99% nečistôt zo vzduchu. Ionizátori ešte podporujú účinok filtrácie.

Čističe vzduchu sú skutočne dômyselné mechanizmy pozostávajúce zo špeciálnych komponentov ako:

Hepa filter, ktorý eliminuje najmenšie čiastočky, tabakový dym, odstraňuje bacily, plesne a mikróby. Zabraňuje tak vzniku infekcií a jeho výmena v čističke vzduchu je potrebná len raz za dva roky.

Antistatický filter odstraňuje veľké čiastočky prachu, šupín, chlpov či vlasov. Pri viacstupňových zariadeniach tvorí Hepa filter a antistatický filter nepriepustnú bariéru, ktorá zabezpečuje čistenie ovzdušia a prepúšťanie čistého vzduchu.

Inteligentné domáce čističe vzduchu obsahujú aj antialergénny filter, ktorý je vhodný predovšetkým pre tých, ktorí trpia astmou, respiračnými ochoreniami, problémami s obehovým systémom a rôznymi alergiami. Odstraňuje chrípkové vírusy a baktérie z prostredia a vytvára bezpečnú klímu hlavne pre bábätká.

dieťa a pes byte so smart čističkou vzduchu
Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Smart produkty sa dajú aj jednoducho ovládať cez mobilné aplikácie. Výnimkou nie sú ani čističky vzduchu. Smart čističky vzduchu dokážete pomocou aplikácie bezpečne zapnúť a keď jej dáte pokyn, pohotovo sa vypne. Cez appku sa dá sledovať aj kvalita vzduchu v danej miestnosti. Čistička vzduchu nie je smart len kvôli svojim zdravotným benefitom, ale aj jednoduchému ovládaniu.

mobilná aplokácia na smart produkt čistička vzduchu o domácnosti
Photo by picjumbo.com from Pexels
Antibakteriálna ochrana u vás doma

Takéto sterilizačné prístroje sa zväčša používali v zdravotníctve. Klimatickými zmenami, častými respiračnými ochoreniami a udržiavaním plesní a baktérií v domácnostiach sa čističky vzduchu dostali medzi elektrospotrebiče, ktoré sa oplatí mať aj doma.

nachladnutý muž s vreckovkou ruke so silnou alergickou reakciou na peľ
Photo by cottonbro from Pexels

Okrem všetkých pozitívnych vlastností spájaných s čističkami vzduchu a zvlhčovačmi, majú ešte jedno veľké plus. Tým je ich dizajnové prepracovanie, ktoré sa hodí do minimalistickej domácnosti, detskej izbičky aj modernej kancelárie. Cirkulácia vzduchu je veľmi dôležitá vo všetkých uzavretých priestoroch, ktoré ocení aj náročný užívateľ.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie