Dnes je 11.mája 2024, meniny má Blažena

Krásne a moderné. Aj také môžu byť tapety!

Čo je v kurze?

Medzi obľúbené tapety patria v súčasnosti geometrické tvary. Moderným riešením sú vystupujúce 3D tapety, ktoré vedia priestor príjemne zútulniť, alebo naopak zväčšiť. Portfólio je obrovské, čo niekedy aj odrádza od ich využitia. Keď si idete vyberať, musíte vopred vedieť, čo vlastne chcete. Inak sa v tom mori možností stratíte.

Že neviete, akú farbu si zvoliť? Inšpirujte sa aktuálnymi farebnými trendami v našej Color school.

IN už nie je jedna tapeta zdobiaca celý byt. Interiéroví dizajnéri sa skôr prikláňajú k tapetovaniu len jednej steny v miestnosti, ale zato vsádzajú na extravaganciu, zaujímavé kombinácie, mozaiky, farebnosť.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ola Zwolenik (@thistimeincolour),

Možností je viac

Na výber máte nielen z množstva farebných a tvarových kombinácií, ale aj z prevedenia. Kúpiť si môžete najlacnejšie papierové tapety alebo nálepky, ktoré sa hodia do detských izieb, pretože vydržia presne tú dobu, za ktorú dieťa prestane motív zaujímať (cca 4 roky).

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lifestyle motherhood fashion (@lifestyleneczki),

Obdobou papierových tapiet sú vliesové tapety, ktoré sú ľahšie nalepiteľné, umývateľné a zároveň poskytujú stenám dobrú izoláciu. Vydržia dlhšie.

Ďalším riešením je tapeta z PVC, ktorá sa hodí aj do vlhkejších miestností, ako je napríklad kúpeľňa alebo kuchyňa. Avšak aj keď sú odolné, priame pôsobenie vody nemajú radi.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Girotto Franco Sales Agent (@girottofranco_agency),

Najdrahšou možnosťou sú textilné tapety, ktoré sa hodia do reprezentatívnych miestností. Využívajú sa aj namiesto omietky.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Generációk Tapétaboltja (@tapetabolt),

Ako na to?

Nemusíte sa báť množstva lepidla, špinavej práce, či nekvalitného nalepenia. Tapety, ktoré sú v súčasnosti na trhu, bývajú ľahko aplikovateľné, ale aj ľahko odstrániteľné. Tapetár už nie je nutnosťou, avšak ak chcete ušetriť čas a energiu, pokojne ho zavolajte (posilu môžete nájsť napríklad aj v Appke). Nanášajte vždy len na rovný povrch. Pred tapetovaním povrch očistite, odmastite. A už vám postačí len to správne lepidlo podľa typu tapety a tapetu. Vytvorte si vlastné umelecké dielo.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Wallpaper – Tapet (@johnny_wallpaper),

Tapetovať sa dá hocičo

Ak sa vám tapety páčia, ale nemáte pre ne vhodnú stenu, alebo ak chcete tapetovanú stenu zladiť s iným nábytkom či doplnkami, kreativite sa medzi nekladú 🙂 Tapetovať sa dajú aj iné hladké povrchy ako sú steny. Ozdobiť môžete nábytok, dvere, bytové doplnky…

Tapety dokážu oživiť nudnú domácnosť a pomocou optických trikov ju aj vylepšiť. Z malej miestnosti viete spraviť „väčšiu“, nízku miestnosť opticky predĺžite. Máte blízko k tapetám? Podeľte sa s nami o svoje nápady či výtvory. Budeme sa tešiť!

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie