Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Macramé dúha a lapač snov sú dekoráciou aj na prázdnu stenu

Pekný neznamená drahý

Interiérových doplnkov je na trhu množstvo. Výber je široký a častokrát náročný. Pekne zariadená detská izba však nemusí byť gýčová, preplácaná ani drahá. Stačí, keď ju prispôsobíte tomu, kto v nej bude tráviť najviac času – svojmu dieťaťu. Montessori nábytokhračky sú „must have“ každej domácnosti. Každé dieťa sa v akomkoľvek vývojom štádiu rado učí a spoznáva svoje okolie. Vytvoriť mu na to priestor je úlohou rodiča. Okrem postieľky, stola či odkladacieho priestoru je vhodné zariadiť priestor kreatívne a podčiarknuť charakter práve osobnosťou dieťaťa, ktoré v izbičke trávi najviac času.

malý chlape vytvárajúci si z plastelíny svoju farebnú dúhu
Photo by Sharon McCutcheon on Pexel

Po čom deti túžia? Máme pre vás super tipy na darčeky a milé prekvapenia pre našich najmenších!

Hravá výzdoba

Okrem hračiek, detských knižiek či hudobných nástrojov sa do detskej izbičky hodia aj ozdoby a interiérové doplnky. Treba však vyberať správne a s veľkou pozornosťou. Pozor si dávajte predovšetkým pri ostrých a krehkých veciach. Dieťa si neuvedomuje, že sa niečo dokáže poškodiť a hru považuje za zábavu. Malí výmyselníci dokážu robiť divy a preto treba ostať pri výbere doplnkov ostražitý. Siahnite radšej po mäkkých a neškodných predmetoch.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ???????? ????? ?? ???? (@littlebohemianworld),

Domček s bábikami, lego stavebnica alebo autíčka na ovládanie sú v detskej izbe samozrejmosťou. Čo by ste však povedali na to, že by ste miestnosť oživili handmade výrobkami? Ak patríte medzi skupinu ľudí, ktorú bavia ručné práce, iste už izbičku vášho juniora zdobia látkové bábiky, háčkované zvieratká či drevené hračky. Nenechajte prázdne ani steny! Krásnou ozdobou na dvere či nad posteľ sú macramé dúhy a pletené lapače snov. Okrem obrázkov s detským motívom tak môžu tvoriť dokonalú stenu v detskej izbičke.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ???????? ????? ?? ???? (@littlebohemianworld),

Príbeh o lapači zlých snov

Deti milujú fantastické a kúzelné príbehy. Takýto lapač snov môže poslúžiť ako pohlcovač všetkých nočných môr a strašidiel, ktoré sa skrývajú pod posteľou či v skrini. Podnecujte v deťoch kreativitu. Vymyslite príbeh, na ktorý si dieťa spomenie vždy, keď vo svojej izbičke uvidí dúhu či farebný lapač snov. Aj podľa odborníkov by sa malo dieťa vo svojej izbe a rodine cítiť bezpečne. Hračkami a doplnkami sa dá do veľkej miery ovplyvniť ich vnímanie, pozornosť a pocit bezpečia.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ???????? ????? ?? ???? (@littlebohemianworld),

Macramé doplnky sú krásnou a modernou ozdobou. Zo špeciálnej macramé bavlnky sa totiž vyrábajú rôzne doplnky v Boho štýle aj do domácnosti, ako sú kvetináče a prestierania. Prírodný materiál, ktorý sa pri výrobe používa, zútulní priestor a dodá mu pôvabný štýl. Okrem kvalitnej bavlnky sú na výrobu použité halúzky, saténové šnúrky alebo čipky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ???????? ????? ?? ???? (@littlebohemianworld),

Pri takomto „kreatívnom oddychu“ si mnohé mamičky na materskej dovolenke nájdu svoj malý útek. Niekedy ich k tomu láka vidina ušetrených peňazí, inokedy zase výzva, ktorú so sebou handmade práca prináša.

Počas hektických dní strávených v domácnosti či náročnej práci potrebujeme pri niečom vypnúť a pustiť sa do procesu tvorby. Máte aj vy záľubu vo výrobe krásnych doplnkov či hračiek? Ak nie ste predsa len ten typ, pokojne siahnite po overených handmade výrobcoch. Prekvapí vás, ako takáto maličkosť v podobe dúhy či lapača rozjasní detskú izbičku a vyčaruje úsmev na tvári.

Napíšte nám do komentára, ako sa vám páčia macramé dúhy a lapače na stenách. Budeme sa tešiť.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie