Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Macramé. Bohémska dekorácia inšpirovaná domorodcami

Zo špeciálnej bavlnky Macramé či iných textílií sa s obľubou vyrábajú rozličné háčkované, tkané či pletené doplnky charakteristické predovšetkým pre Boho štýl. Z prírodnej bavlnky, drievka a farebných korálok sa dá za pomoci uzlov vyrobiť rôzny tvar a veľkosť dekorácie. Obohatia priestor a vytvoria neoddeliteľnú súčasť vášho interiéru.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa C A B I D E (@cabideink.arte),

Obľúbené sú predovšetkým závesy na steny, hojdačky, prikrývky na posteľ, závesy na kvetináče či záclony na okná. Zútulnia domov a spolu s interiérovými kvetmi vytvoria v dome naozajstnú boho atmosféru.

Macramé závesy

Unikátne vzory a použité prírodné materiály oživia stenu alebo predelia priestor moderného, romanticky a prírodne ladeného interiéru. Tento umelecký predmet sa dá zavesiť kdekoľvek. Macramé závesy sú originálne a ručne vyrábané dekorácie. Nájdete ich v rozličných prevedeniach, farbách či tvaroch.

drevený jedálenský stôl s macramé doplnkami
Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash
Dekorácie z macramé

Boho dekorácie môžu mať napríklad tvar pierka, slnka, mandaly alebo dúhy. Tieto farebné ozdoby zútulnia detskú izbu, chodbu či záhradný altánok, v ktorom prírodné prvky nesmú chýbať. Macramé dúha sa dá zavesiť na stenu alebo položiť do poličky k detským montessori hračkám. Veľmi obľúbeným interiérovým doplnkom sú aj macramé kruhy s vylisovanými lístkami rastlín či kvetov zatavených v skle alebo živici.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa SarsinDesign (@sarsindesign),

Macramé závesy na kvety

Tento záves na kvety vynikne v „prázdnych kútoch“ a voľných plochách v miestnosti. Keďže sa dá zavesiť na háčik v stene, dodáva prirodzený efekt všade tam, kde sa už nevojde polička alebo iný druh nábytku. Kombinácia jutového špagátu a zelených rastlín vytvára v interiéri pestrý prírodný doplnok. Vyskúšajte do závesu vložiť napríklad sklenú vázu! Efekt bude geniálny.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa embroidery house? (@customembroideryhouse),

Doplnky v prírodných tónoch sa skvelo hodia napríklad k zrkadlu z trstiny, štýlovým pufom, pleteným kobercom či ratanovým kreslám – nezameniteľným predstaviteľom slobodného boho štýlu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Azul Cielito (@azulcielito),

Macramé technika nie je zložitá a s troškou zručnosti si dokážete vytvoriť macramé podšálku či závesnú dekoráciu aj sami. Pustíte sa do výroby takejto ozdoby aj vy, alebo to radšej necháte na profesionálov? Napíšte nám, ako sa vám macramé umelecké predmety páčia a kam by ste si ich najradšej vyvesili vy. Budeme sa tešiť na vaše postrehy a komentáre.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie