Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Montessori učiaca veža rastie spolu s dieťatkom

Učiaca veža – kreatívna pomôcka

Malý nábytok prispôsobený deťom si iste obľúbia aj ich rodičia. Učiaca veža sa používa od jedného roka a dieťatko prostredníctvom nej dokáže z výšky sledovať všetko, čo sa okolo neho deje. Montessori pomôcky pomáhajú už od útleho veku cibriť jemnú motoriku, podporovať v deťoch ich vrodenú zvedavosť a chuť objavovať okolitý svet. Tento prístup je vo výchove veľmi dôležitý, dieťa sa vďaka nemu dokáže ľahšie učiť a začleniť sa tak do praktického života.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Zoody (@zo0dy),

Bezpečné a zábavné hranie

Nábytok prispôsobený malému užívateľovi zlepšuje sústredenie, motoriku a prirodzenú samostatnosť. Deti sa najviac učia z toho, čo vidia. Vďaka dobrému príkladu získajú prirodzenú disciplínu a túžbu objavovať svet správnym spôsobom.

Riziko akéhokoľvek poranenia je minimalizované poistkami, vďaka ktorým si dieťatko nedokáže vytiahnuť niektorú zo zarážok a z veže vypadnúť. Veža je stabilná a všetky rohy sú zaoblené. Učiaca veža je bezpečná nielen vďaka kvalitnému náteru, ale aj ručne šitým úchopníčkám, ktoré chvíle vo veži ešte viac spríjemnia.

 
montessori učiaca veža s počítadlom a magnetickou tabuľou
Photo by Zoody.sk

Veža zabaví deti hneď niekoľkými spôsobmi. Okrem toho, že na nej môže dieťa stáť a sledovať, čo sa vôkol neho deje, sa dá veža použiť ako kriedová tabuľa na kreslenie alebo magnetická tabuľa. Učiace veže môžu mať aj počítadlo, zrkadielko s kolieskami, labyrint so zvieratkami či drevené ozubené kolieska. Výber aktivít je široký a je veľmi jednoduché jednu aktivitu nahradiť druhou a zabaviť svoju ratolesť o niečo dlhšie.

Rastie spolu s dieťatkom

Učiaca veža je polohovateľná a jednoduchým pohybom sa dá veľkosť veže upraviť tak, aby bola bezpečná a efektívna pre dieťa vo veku od 1 až do 5 rokov. Vďaka krásnemu dizajnu a rôznym farebným prevedeniam sa hodí do interiéru, nech už je zariadený v akomkoľvek štýle.

Montessori pomôcky venujú veľkú pozornosť rozvíjaniu motoriky dieťaťa, čo pozitívne vplýva na jeho psychomotorický vývoj. Učiaca veža rastie spolu s dieťatkom, jednoducho sa prispôsobí ktorémukoľvek štádiu jeho rastu, uľahčí mu vyvíjať svoje zmysly a motoriku vo vlastnom tempe.

dieťatko sledujúce prírodu z okna
Photo by Zoody.sk
Vnímavá komunikácia

Každé dieťa potrebuje uznanie a správnu komunikáciu, aby sa cítilo slobodne a svojim vlastným spôsobom napredovalo vo vývoji. Vhodným výberom detského nábytku a hračiek si dokáže rodič uľahčiť výchovu a ponúknuť svojmu dieťaťu príklad, ktorý si prirodzeným spôsobom obľúbi.

Poznáte iné montessori hračky uľahčujúce výchovu a vzdelávanie vašich detí? Podeľte sa s nami o svoje skvelé nápady a triky, ktoré dokážu deti zaujať. Budeme sa tešiť.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie