Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Najväčšie mýty o kožených sedačkách vyvrátené!

Koža je bezpochyby najobľúbenejším prírodným materiálom. Je pevná, pružná, odolná proti opotrebovaniu aj zrazeniu – jednoducho nenapodobiteľná. O tom svedčí aj fakt, že dodnes sa ju nepodarilo nahradiť žiadnym iným materiálom. Ak sa správne udržiava, životnosť kože môže byť až štvornásobne dlhšia ako životnosť textilu.

Nádych luxusu a elegancie, ktorý pretrvá

Koža sa považuje za exkluzívny materiál, ktorý vnáša interiérom osobitý nádych luxusu. Kožený nábytok vždy svedčil o dlhodobej hodnote, elegancii a pohodlí.

Ak chcete, aby vám sedačka vydržala skutočne celý život, siahnite po prírodnej anilínovej koži. Jej životnosť sa odhaduje až na 100 rokov! Tieto kože si vytvárajú svoju charakteristickú patinu, ktorá je však autentickým znakom prírodnej kože.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čistenie a oprava kože (@servis_sedaciek.sk)

Prečo si vybrať koženú sedačku?

Kožená sedačka už dávno nie je len znakom „nóbl“ vkusu majiteľov, ktorí sa rozhodnú zariadiť svoju obývačku, pracovňu či kanceláriu originálnym kusom nábytku. Je ideálnou voľbou aj do domácnosti alergika, pretože prach sa neusádza v jej vnútornej štruktúre, ako pri textíliách. Takisto sa znižuje riziko množenia roztočov.

Každý kus je unikát! Koža je prírodný materiál, preto na nej prirodzene nájdete určité povrchové nedostatky, ako napríklad vrásky a jazvy zvieraťa. Ak si potrpíte na výnimočné a originálne kúsky, rozhodne siahnite po koženej sedačke.

A napokon, sedenie na kvalitnej koženej sedačke dodáva nielen pocit exkluzivity, ale je aj veľmi príjemné. Zabudnite na mýtus, že koža v zime chladí a v lete sa na nej spotíte, práve naopak! Koža kopíruje izbovú teplotu a sedačka sa dokonale prispôsobí miestnosti, do ktorej ju umiestnite. Navyše funguje ako prírodný regulátor vlhkosti. Keď je jej nadbytok, nasaje vlhkosť do seba a keď je naopak v miestnosti sucho, vzduch mierne zvlhčí.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čistenie a oprava kože (@servis_sedaciek.sk)

Starostlivosť je alfa a omega

Koža je skutočne materiálom na celý život, no len za predpokladu, že jej venujete vhodnú a pravidelnú starostlivosť. Viete, ako sa o kožu správne starať? V tomto smere určite odporúčame obrátiť sa na odborníkov. Profesionáli z firmy Servis sedačiek, ktorí sa už niekoľko rokov venujú čisteniu a oprave kožených povrchov, prídu s kompletným vybavením až k vám domov. Či už na sedačke nedopatrením skončilo občerstvenie z nedávnej párty, najmenší členovia domácnosti ju „skrášlili“ svojimi prvými umeleckými dielami, alebo sa vám dokonca podarilo sedačku prederaviť, po ich návšteve bude vaša kožená sedačka znovu ako nová a po poškodeniach nezostane ani stopa.

„Keď chodíme čistiť a opravovať kožené sedačky či autosedačky, na celom Slovensku sa stretávame s problémom nesprávnej, alebo dokonca aj žiadnej údržby, ktorá častokrát vedie k poškodeniam tohto inak veľmi trvácneho povrchu,“ prezradil Andrej zo Servisu sedačiek.

Naučme sa namiesto vyhodenia a kúpy nového, starať a pokúsiť sa opraviť to, čo už máme.

servis sedačiek ako kvalitná služba pre autosedačky a kožené sedačky
servis-sedaciek.sk
Kedy a ako sa starať o koženú sedačku?

Prvé ošetrenie novej sedacej súpravy sa odporúča bezprostredne po kúpe. Kožené sedačky by sa potom mali čistiť najmenej 2-krát za rok, aby sa odstránili nečistoty a tzv. „patina“. Tá je viditeľná hlavne na svetlej koži, ale rovnako škodlivý vplyv má aj na tmavých kožiach. Hĺbkové čistenie a ošetrenie kože sa ideálne odporúča 2 až 4-krát ročne v závislosti od typu kože a intenzity užívania sedačky.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa nesia (@nesia_nabytok)

„Čistenie zaberie zväčša hodinku a pol dvom ľuďom no niekedy aj viac, vždy to záleží od veľkosti a miery znečistenia sedačky. Ku klientom chodíme dvaja, aby sme ich neoberali o drahocenný čas. Po čistení a impregnácii sa na sedačke nemôže sedieť približne 1 – 2 hodiny, aby sa zo sedačky oblečením nezotrel impregnant a aby mal čas sa správne vstrebať a plnil svoju funkciu – kožu chrániť a vyživovať,“ dopĺňa Viktor zo Servisu sedačiek.

Nemusíte sa obávať, že by sedačka po čistení ostala mastná, práve naopak. Bude príjemná na dotyk, jemne voňať novou kožou a hlavne bude vyživená a chránená.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Čistenie a oprava kože (@servis_sedaciek.sk)

Viac udržateľnosti, menej plytvania

V dnešnej uponáhľanej dobe zvyčajne hľadáme okamžité uspokojenie bez ohľadu na dôsledky, ktoré môžu mať naše rozhodnutia na životné prostredie. Celý svet sa preto snaží o zvýšenie udržateľnosti, zníženie plytvania a zbytočnej spotreby a s tým spojené zachovanie hodnoty produktov, ktoré kupujeme.

Kožená sedačka, ktorej doprajete správnu starostlivosť, vydrží takmer večne. S pomocou od profesionálov, pre ktorých je udržateľnosť jednou z hlavných hodnôt, môžete spojiť zdanlivo nespojiteľné – užívať si luxus v pohodlí svojej obývačky a zároveň šetriť životné prostredie 🙂

Maťka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie