Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Dary z prírody vyzdobia váš vianočný interiér v sezóne 2020

Jemná ženská energia

Zelené dekorácie a pastelové doplnky sú tohtoročným trhákom. Pastelové farby sa skvelo kombinujú a vyzdvihujú jemnosť a teplo, ktoré práve žena do domácnosti prináša. Spolu so zasneženými listami či „zamrznutými“ vianočnými guľami sa iste môžete tešiť aj na voňavé eukalyptové listy a zelené vetvičky. Dokonca sa za trendy a celoročné dekoračné prvky považujú aj pampy a sušené trávy.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa CLIVIA Kvetinarstvo ? (@clivia_kvetinarstvo),

Takáto výzdoba dodá interiéru skutočný nádych prírodnej noblesy a spolu s intímnym svetlom vytvorí krásnu vianočnú atmosféru. Okrasné trávy si získali našu pozornosť v sezóne 2020 a dotvoria interiér nielen počas vianočných sviatkov. Pampas Grass sa hodí do interiérov s vysokými stropmi, ale aj ako výzdoba do menších priestorov v minimalistickejšom štýle. Táto ozdobná tráva sa dá umiestniť do vázy na stôl s ľanovým prestieraním, alebo na podlahu. Spolu s doplnkami v tónoch Sage green a Karamel určite zabodujete. Ak sa chcete tento rok so svojim interiérom skutočne vyhrať, zabaľte svoje darčeky do textilnej látky alebo recyklovaného hnedého papiera.

mladá žena baliaca darčeky do pekného ekologického papiera
Photo by cottonbro on Pexels
Máme super tip na výnimočný baliaci papier

Namiesto klasického farebného papiera tento rok siahnite po ekologickejšej variante v podobe látky a pekného prírodného špagátu. Ak nenájdete doma toľko kusov látky, siahnite po recyklovanom papieri. Je lacnejší a dá sa využiť napríklad na kreslenie alebo čmáranie (vytvoríte svojim deťom program aj počas vianočných prázdnin a opätovne zúžitkujete papier).

Keď už budete v papiernictve, kúpte si aj fúkacie fixky. Dajú sa s nimi vytvoriť krásne jemné obrysy. Stačí, keď použijete šablónku listov alebo hviezdičiek. Keď darček zabalíte do hnedého papiera, položte do stredu šablónu a nafúkajte farbu na papier. Takto upravený darček stačí previazať farebným špagátikom alebo stuhou. Uvidíte, ako tento nápad obdarovaného očarí!

sušené ovocie na vianočný stromček
Photo by Boris Pavlikovsky on Pexels
Prestieranie v pastelových tónoch

Autentický charakter získa prestieranie napríklad tým, že do taniera naaranžujete listy eukalyptu spolu s menovkou a jemnou servítkou. Štedrovečerná večera tak bude chutiť v krásnom prostredí ešte viac. Vysoké či nízke svietniky nesmú vo vianočnej výzdobe chýbať! Spolu s vianočnými lampášikmi im nájdite priestor na krbe alebo poličke.

Veľkým trendom tohtoročných Vianoc sú aj ručne vyrábané a jednoduché macramé listy. Tie sa dajú aplikovať nielen na stôl, ale aj na vianočný stromček.

Ak túžite vytvoriť vďaka detailom skutočne atraktívny priestor, pohrajte sa aj s ďalšími interiérovými doplnkami. Napríklad prútené koše, handmade jutové košíky alebo vankúše s vianočnými vzormi sa skvelo hodia na dotvorenie útulného vianočného interiéru.

interiérové doplnky ako deky a vankúšiky v pastelových farbách vo vianočnom interiéri
Photo by @Clivia

Ako sa vám páčia tieto drobné, no významné detaily spríjemňujúce vianočný interiér? Napíšte nám do komentára, čo máte najradšej vy na vianočných sviatkoch a akú farbu si zvolíte na výzdobu. Budeme sa tešiť!

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie