Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Inžinierske siete – aj na tie treba pri výbere pozemku myslieť

Čo sú to tie inžinierske siete?

Kanalizácia, voda, elektrina či plyn – to je to, čím nazývame inžinierske siete. Pri sťahovaní je najlepšie, ak toto riešiť nemusíme. Ale ak si staviate vlastný dom, musíte.

Staviate dom svojpomocne? Tieto úlohy vás čakajú pri stavbe rodinného domu.

Ako sa napojiť?

Ak máte na pozemku prístup napojenia na verejnú kanalizáciu alebo vodovod, musíte sa na ňu napojiť – inú možnosť nemáte. Ak takáto možnosť neexistuje, potrebujete vybudovať vlastnú inžiniersku sieť – jedná sa o stavbu, ktorú nezabudnite ohlásiť – a napojiť sa na dodávateľov jednotlivých energií. Zakomponujte túto „stavbu“ priamo do projektu vášho domu. Ak sa do toho bojíte ísť sami, obráťte sa na spoločnosť, ktorá takéto služby poskytuje.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Konštrukta Košice (@konstrukta_ke)

Ak potrebujete viac informácií, prečítajte si všetko o pripojení na inžinierske siete.

Viete aj ušetriť

Kedysi potrebovali všetky energie vlastné prípojky. Dnes to už tak byť nemusí. Určite investujte do prípojky elektriny. Zdrojom vody môže byť aj vlastná studňa, kde je však potrebný opakovaný rozbor vody. Verejný vodovod bude hygienickejší a komfortnejší. V prípade odpadu je lacnejšou alternatívou verejného pripojenia vlastná čistička alebo žumpa. A keby sa na prípojku chcelo pripojiť viac domácností, viete aj ušetriť.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa kanalizacie-vodovody (@kanalizacievodovody)

Pozemky bez inžinierskych sietí bývajú cenovo lukratívne. Dávajte však pozor, aby cena inžinierskych sietí nepresiahla cenu pozemku.

Máte skúsenosť s budovaním inžinierskych sietí? Podeľte sa so svojimi skúsenosťami v komentári.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie