Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Barové sedenie je komfortné aj dizajnové. A čo ešte?

Sedenie so stupienkom

Udáva sa, že výška barového pultu by mala byť v rozmedzí od 110 cm do 125 cm, zatiaľ čo vzdialenosť medzi sedacou plochou barovej stoličky a doskou barového pultu by mala byť od 25 až do 30 cm. Pri výbere tých správnych barových stoličiek by ste nemali zabudnúť na oporu nôh riešenú buď stupienkom na barovej stoličke, alebo pevne zabudovaným stupienkom v spodnej časti barového pultu. Táto opierka by nemala mať príliš ostré hrany, ktoré by mohli spôsobovať bolesť bosým chodidlám.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Beevam | Arch & Design & Home (@beevam.sk)

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nabytok reaction (@nabytok.reaction)

Vyskúšajte si oba typy

Je dobré, keď si môžete sedenie na barových stoličkách i vyskúšať, príťažlivý vzhľad totiž nezaručuje pohodlie. Pokiaľ však nakupujete cez internet, zamerajte sa skôr na recenzie a rady od ľudí. Na trhu sú dva typy barových stoličiek. Buď si vyberiete medzi otáčavými výškovo nastaviteľnými barovými stoličkami alebo medzi stabilnými barovými stoličkami so 4 nohami. Najviac predávané a vyhľadávané sú otáčavé barové stoličky. Ich hlavnou výhodou je, že sa prispôsobia veľkosti každého barového pultu, majú moderný dizajn. Výhodou stabilných barových stoličiek so štyrmi nohami je pevnosť, stabilita a extravagantný dizajn.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homie concept (@homieconcept)

Mnohí ocenia barové stoličky s operadlom, ktoré pomáhajú udržiavať správnu polohu pri sedení. Výhodou opierky je jednoznačne komfort, ktorý oceníte najmä vtedy, ak radi pracujete za barovým pultom. Ak chcete využívať barové stoličky i pri čítaní, tak si môžete na trhu vybrať z pomedzi takých, ktoré sú navrhnuté s opierkou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Revilo (@revilo_stolicky)

HI-tech barové stoličky

Pojem HI-tech označuje najpokrokovejšie dostupnú technológiu v odvetví barových stoličiek. Môžeme tu zaradiť napríklad plynový piest, posuvné mechanizmy pri vybraných kusoch. Môžeme hovoriť aj o netradičných a nových materiáloch, z ktorých sú stoličky vyrábané. Napríklad HI-tech materiálom je veľmi odolný polykarbonát a polyetylén.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Robím z dreva (@robimzdreva)

Osvetlenie barového pultu

Ak je miestnosť dostatočne osvetlená, postačia klasické dizajnové lampy, ale ak si prajete zriadiť kvalitné osvetlenie priamo nad bar, existuje na trhu mnoho inšpirácií a riešení.

Pri výrobe pultovej dosky je potrebné zvážiť, na aké účely budeme barový pult používať. Pre príležitostné posedenie sa odporúča tenšia pultová doska. Ak však uvažujeme využiť barový komplex aj ako jedálenský stôl, budeme potrebovať oveľa väčší priestor pre servírovanie. V tomto prípade volíme dosku oveľa širšiu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Dekoroom I Online dizajn (@dekoroom_skcz)

Zdroj článku: toptrendy.sk

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie