Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Svietidlá podliehajú štýlu bývania. Aké sa kam hodia?

Lustre a lampy pre škandinávsky štýl

Pre jeden, z najpopulárnejšieho štýlu bývania, sú typické prírodné materiály ako drevo, kožušina, sklo a textil. Lustre a lampy zapadajú do tohto štýlu aj vďaka tomu, že sa vyznačujú jednoduchosťou a zaujímavými tvarmi. Stojace lampy na drevených nožičkách s veľkými látkovými tienidlami, sú neodmysliteľnou súčasťou škandinávskeho štýlu. Skvelo sa hodia aj k rozčítanej knižke a filozofii hygge, ktorá je v škandinávskych krajinách obľúbená a populárna.

interiér siveých tónoch s modernou stojaco lampou a pohovkou
Photo by Vecislavas Popa from Pexels
lampa s tienidlom v škandinávskom štýle
Photo by Vincent Rivaud from Pexels
Lustre a lampy pre industriálny štýl

Ľuďom imponuje čoraz väčšmi ,,chladný“ charakter domácnosti. Oceľ a kovové prvky hrajú dôležitú rolu v tomto prevedení. Efektívne je dodať interiéru eleganciu kameňom a mosadzou. Aby interiér nepôsobil ako neútulná továreň, kombinujte prírodné prvky. Pod kovový luster umiestnite drevený stôl s koženými stoličkami. Trendy sú industriálne lustre pozostávajúce z niekoľkých visiacich lámp. Najlepšie vyniknú nad kuchynským ostrovčekom alebo jedálenským stolom.

lampa v industriálnom štýle v kovovom prevedení
Photo by Roman Odintsov from Pexels
Lustre a lampy v provensálskom štýle

Romantické duše aj ľudí milujúcich vidiek pravdepodobne najviac osloví provensálsky dizajn. Ten vystihuje biela farba, masívny nábytok, kvetiny či jemný nádych starožitnosti s patinou. Lustre môžu prvoplánovo vyzerať ako nemoderné, ale opak je pravdou.

Ozdobné kryštálové lustre, lampáše alebo lustre s dekoračnými prvkami podčiarknu útulnosť miestnosti. V prípade, že siahnete po výraznom svietidle, bude stačiť už len málo na doladenie zvyšku interiéru.

moderné sedenie a stôl v kuchyni s vhodne zvoleným lustrom
Mark McCammon na Pexels
Lustre a lampy v štýle retro

Spomínate si ešte na obývačku vašej starej mamy? Ako vám prízvukovala, aby ste neskákali po gauči, lebo môžete zhodiť jej retro lampu? V súčasnosti sa veľmi radi inšpirujeme minulosťou. Retro doplnky vyhotovujú práve pre svoje materiálové vlastnosti a kvalitu. Miestnosť v štýle retro doslova rozžiari pestrofarebný luster alebo kovová lampa, ktorú ohnete a natočíte, ako potrebujete.

retro lampa a kreslo so stolíkom
Photo by EVG Culture from Pexels
retro skrinka a retro lampa v obývacej izbe
Photo by ATBO na Pexels
Lustre a lampy v minimalistickom štýle

Čisté línie a priestrannosť. Kvalita uprednostnená pred kvantitou. Presne taký je minimalistický štýl. Zabudnite na EXTRA ozdobené svietidlá. Minimalistický štýl perfektne doplnia jednoduché bodové svetlá na strope. Ak aj chcete nejaký luster, vsaďte na zaujímavý geometrický tvar.

krásne bodové osvetlenie v minimlasticky zariadenom byte
Vecislavas Popa na Pexels

Výber svietidiel do interiéru nie je ľahká úloha. Pred tým, ako si vyberiete svoju lampu či luster, sa inšpirujte aj inými modernými interiérmi. My sme si tentokrát ,,posvietili“ na lustre a lampy, ktoré sa hodia do piatich dizajnových štýlov. Našli ste si už svoj štýl a osvetlenie k nemu? Podeľte sa o svoje postrehy k tejto téme v komentároch pod článkom. Budeme sa tešiť.

Domi.Ce

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 3x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie