Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

RETRO.RETRO?RETRO! Vystavte to najlepšie z minulého storočia

To najlepšie z troch dekád

Retro štýl spája to najlepšie z troch dekád. Charakterizuje ho zábava 50., farebnosť 60.jasnosť 70. rokov. Tento nezvyčajný štýl vznikol v povojnovom období, kedy sa mladí ľudia radovali z nastávajúceho mieru a šírili láskuslobodu.

Jasné farby

Najjednoduchším spôsobom, ako dodáte vášmu domovu retro dotyk, je použitie tých správnych farieb. Avokádovo zelená, horčicovo žltá, hnedá, oranžováčervená. Ako doplnkovú farbu, môžete tiež použiť fialovúružovú.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ingrid (@polkadotingrid),

Svoj domov dokážete dotvoriť aj takými krásnymi kúskami nábytku, ako je kreslo po babke. Pozrite sa ako úžasne to vyzerá, keď je dominantou miestnosti.

Funkčnosť je kľúčová

Na prvý pohľad môže retro miestnosť vyzerať nekompaktne, kvôli použitiu rôznych prvkov, štruktúrfarieb. Ak sa však pozriete bližšie zistíte, že každý z predmetov ponúka maximálnu funkčnosťpohodlie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Artistic Lifestyle (@artisticlifestyle1),

Nábytok z netypického materiálu 

V 60. rokoch prišiel plastový boom a preto niet divu, že veľa nábytku pozostávalo práve z neho. Plastové stoličky, stoly, či tienidlá na lampy. No netradičnosť definovali aj iné materiály, ako napríklad ratansemišmenčester.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Linda (@retrostylebylinda),

Dekorácie sú srdcom retro štýlu

Myšlienkou štýlu bolo vytvoriť útulnúprívetivú atmosféru. Práve preto sa ľudia snažili vyplniť ich domovy netypickýmijasnými doplnkami, ako aj veľkým množstvom kníh. Retro steny sú zdobené obrovskými pop-artovými obrazmi, podlahy huňatými kobercami a odkladacie plochy zas lávovými lampami, šialenými vázamirastlinami.

Lebo to je skutočne RETRO!

Nezabudnite sledovať inšpirácie a najnovšie trendy v bývaní, ktoré vám každý deň prinášame.

Baška

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie