Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Je kuchyňa spojená s obývačkou stále moderná?

Spoločne strávený čas

Kuchyňa spojená s obývačkou je vhodné riešenie pre byty a domy, kde by oddelenie týchto miestností mohlo spôsobiť stiesnenosť. Alebo jednoducho pre všetkých, ktorí chcú vytvoriť útulnú spoločnú dennú miestnosť pre rodinu. Spojením sa priestor otvorí a presvetlí.

Najväčšou výhodou kuchyne spojenej s obývačkou je bezpochyby to, že počas prípravy jedla môžete byť stále v kontakte so svojimi blízkymi, ktorí leňošia v obývačkovej časti. V takejto priestrannej miestnosti si môžete aj zacvičiť alebo pozvať na večeru partiu priateľov. Ak ste milovníkom umenia, veľký otvorený priestor znesie aj klavír. Splniť si tiež môžete sen o veľkej rodinnej pohovke alebo knižnici.

Aj keď kuchyňa a obývacia izba plnia rôzne funkcie, dizajn oboch miestností by mal ladiť. Ak je kuchyňa zariadená v modernom štýle s lesklými prvkami, obývačka by mala obsahovať rovnaké prvky. Naopak, ak je kuchyňa skôr rustikálna, aj obývačku by sme mali ladiť v tomto duchu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa All Things Ally (@all_ally_loves),

Spojené miestnosti môžeme opticky predeliť

Spojenie kuchyne a obývačky nie je len spojenie dvoch izieb ale aj funkcií. Ako tieto dva priestory opticky rozdeliť, aby však stále ostala zachovaná podstata spoločného priestoru?

Funkčná plocha kuchyne je najčastejšie vymedzená kuchynským ostrovom. Alternatívou je kuchynský kút, ktorý vyčnieva do miestnosti. Obe varianty tvoria centrum kuchyne a sú vizuálnym prechodom do obývacej izby. Kuchyňa ako súčasť obývačky by mala mať aspoň 15 metrov štvorcových, aby ste mohli do nej osadiť aj kuchynský ostrov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Boss Mum (@bossmumuk),

Oddeliť kuchynskú časť od oddychovej perfektne pomôže aj jedálenský stôl. Neslúži len na spoločné pochutnávanie si pri jedle, ale aj na prijímanie návštev, hry či rozhovory. Stôl má byť stabilný, pohodlný, najlepšie s oblými hranami, doska by mala byť príjemná na dotyk, odolná a ľahko udržiavateľná. Druhé hľadisko, ktoré nás ovplyvňuje, je dizajn stola, materiál a farba. Stôl vyberáme podľa zariadenia a štýlu miestnosti.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa SARAH-JANE COPESTAKE (@scopestake82),

Ako na zvuky a pachy?

Aby sme sa vyhli prechodu pachov a pár do obývacej časti, nemali by sme zabudnúť na kvalitný kuchynský digestor. Ten môže byť umiestnený buď klasicky nad varnou doskou, prípadne visieť nad ostrovčekom určeným na varenie a pečenie. Alebo môže byť zabudovaný do jednej z kuchynských skriniek.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucinda Mitra (@nest_twenty_eight),

Elektrické spotrebiče ktoré vydávajú zvuky, ako napríklad chladnička alebo umývačka, by v kuchyni spojenej s obývačkou mali byť obzvlášť tiché. Okrem energetickej účinnosti dbajte aj na objem kuchynských spotrebičov a hladinu hluku. V optimálnom prípade je hladina hluku menšia ako 40 decibelov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa a + a interiors (@interiorsbyaa),

Dúfame, že sme vás našim článkom presvedčili o pozitívach kuchyne spojenej s obývačkou. Ak snívate o veľkej priestrannej miestnosti vo vašom byte či dome, kde sa bude celá rodina stretávať, hrať sa, rozprávať, pripravovať spoločne večeru, skrátka kde bude prúdiť život, potom je pre vás spojenie kuchyne a obývačky ideálne.

Barbara

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie