Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Čistučká sprchová hlavica, záves aj umývadlo s týmto trikom

Na sprchovej hlavici veľmi často zostáva biely povlak, ktorý vytvára tvrdá voda. Jestvuje jednoduchý recept na to, ako vyčistiť sprchovú hlavicu tak, že sa bude lesknúť. Pomôže vám s tým sóda. Vezmite malé plastové vrecko, dajte doň 50 g sódy, prilejte šálku octu a sprchovú hlavicu tesne zabaľte. Vrecko omotajte lepiacou páskou alebo špagátom, ale slabo, aby výpary mohli vychádzať von. Nechajte stáť asi hodinu, aby roztok mohol urobiť svoju prácu. Potom odstráňte vrecko a z hlavice zmyte zvyšky povlaku. Vaša sprcha bude zase ako nová!

Podľa vedeckého prieskumu sú závesy v kúpeľni najznečistenejším predmetom v domácnosti. Takže tiež potrebujú údržbu a dôkladné čistenie. Zostáva na nich vodný kameň a ďalšie nepríjemné nečistoty. Závesy v kúpeľni môžete očistiť takto: na špongiu a navlhčenú kefu naneste trochu sódy, veľmi starostlivo poutierajte závesy a potom ich jednoducho opláchnite vodou.

čistá a pekná kúpeľňa umytá lacnými prípravkami
Photo by Jessica Lewis on Pexels

Ak sa chcete zbaviť nepríjemného zápachu z umývadla a vane, pustite teplú vodu a do odtokového otvoru nasypte pol pohára sódy. Sóda prečistí potrubie a neutralizuje zápach. Pravidelné pridávanie sódy do odtokových otvorov zabráni predčasnému zaplneniu septiku v kanalizačnom systéme. Odporúča sa raz do týždňa prečistiť odpady tým, že do nich nasypete za pohár sódy a spláchnete ju teplou vodou. Pomáha to udržiavať v septiku požadovanú hodnotu pH.

Pomocou zmesi z 1 dielu sódy + 1 dielu soli + 2 dielov octu môžete odstrániť upchatie umývadla. Túto zmes nalejte do odtoku a nechajte 15 minút pôsobiť. Potom prepláchnite horúcou vodou. Aj tento postup pomáha zabrániť nepríjemnému zápachu z umývadla.

Ak si neviete dať rady so svojim WC, či odstrániť vodný kameň zo žehličky, neprehliadnite ani naše ďalšie články v kategórii Beevam šikovný!

jednoduchý návod na čistenie domácnosti s kvalitným a lacným roztokom
Photo by Karolina Grabowska on Pexels

Zdroj článku: lepsiden.sk

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie