Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Aby vám skleník robil iba radosť: Nájdite mu správne miesto

Hľadajte slnečné lúče 

Pokúste sa na vašej záhrade nájsť miesto, kde svieti slnko počas celého dňa. Ak takéto miesto na vašom pozemku nemáte, nevadí. V takom prípade uprednostnite lokalitu s dopoludňajším slnečným svetlom. Prečo? Po noci je vzduch v skleníku chladnejší. Potrebuje preto slnko, aby ho zohrialo a vysušilo rastliny od rosy. Predídete tým aj tvorbe plesní, ktoré určite vo vašom skleníku nechcete.

Prilepte ho o dom

Zaujímavým riešením môže byť aj umiestnenie skleníka pri stene domu alebo garáže. Ľahko ho napojíte na vodu a zavlažovanie bude hračkou. Pri vyhrievaných skleníkoch je výhodou aj elektrická prípojka. Aj tu dajte prednosť južným alebo juhovýchodným stenám. 

Tip od nás: Ak chcete rastliny polievať ručne, myslite aj na to, aby bol skleník v blízkosti zdroja vody. Uľahčíte si tým prácu.  

Kam umiestniť dvere?

Aj umiestnenie dverí vám môže dopomôcť k bohatej úrode. Ak skleník nič netieni, zvoľte dvere na južnej či východnej strane. Ideálne je, ak má dvere z oboch strán. Aj tu je vysvetlenie veľmi jednoduché. V horúcich dňoch s jemným vánkom musíte dbať na vetranie. Ak teplota vonku stúpne nad 25 °C, otvorte oboje dvere. Na jar alebo jeseň vetrajte iba južnými alebo východnými dverami. 

Tip od nás: S vetraním v skleníku vám pomôžu aj strešné alebo bočné okná. 

Máte vybrané správne miesto pre váš skleník? Všetko o jeho rozmeroch a budovaní si povieme v ďalšom článku. Sledujte aj naše sociálne siete, aby vám nič neuniklo. 

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie