Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Nepodceňujte správnu starostlivosť o skleník

Zbavte sa rias

Riasy na skle alebo polykarbonáte môžu znížiť priepustnosť svetla. Ak spozorujete, že sa usadili aj vo vašom skleníku, neváhajte a konajte. Zbavíte sa ich jednoducho. Všetko, čo potrebujete, je voda a handrička, ktorou výplň skleníka očistíte od rias.

Chráňte rastliny pred spálením 

Pri menej kvalitnom skle je potrebné myslieť na náter, ktorý počas horúcich dní ochráni rastliny pred spálením. Rovnako je možné použiť aj rôzne tieňovacie tkaniny a úplety. 

Pozor: Pri použití takejto ochrany proti slnečnému žiareniu je potrebné rátať aj so znížením teploty v skleníku. 

Vetrajte

V horúcich dňoch myslite aj na vetranie skleníka. Príliš vysoká teplota v skleníku dokáže veľmi rýchlo napáchať škody. Okrem okien otvorte aj dvere a nechajte vzduch cirkulovať.

Interiér skleníka
Autor fotky: João Jesus na Pexels
Starajte sa o pôdu

Po tom, ako pozbierate všetku úrodu, nezabudnite zbaviť pôdu od zvyškov rastlín a ich plodov. Nechcete predsa, aby v pôde hnili a boli rajom pre škodcov. Preč musí ísť aj burina. Pôda si tak oddýchne a bude pripravená na ďalšiu sezónu. 

Kedy by ste mali opotrebovanú pôdu vymeniť? Ak je pôda unavená, neprináša takú úrodu, akú by ste chceli. Pôdu preto vymeňte za novú približne každých päť rokov. Zeminu vykopte približne do hĺbky dvadsiatich centimetrov a doprajte vášmu skleníku nový substrát.

Pomohli vám naše tipy? Zdieľajte tento článok aj s vašimi blízkymi. 

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie