Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Drevená dlažba okolo bazéna: Prečo sa jej nebáť

Dotknite sa prírody

Drevo je okrem svojho vzhľadu aj veľmi príjemné na dotyk. Majte aj pri bazéne kus prírody. Zabudnite na chladnú, či rozhorúčenú dlažbu. Vykročte z bazéna na tento príjemný materiál, ktorý sa výrazne neprehrieva ani počas letných horúčav. 

Jeho termoizolačné vlastnosti sa navyše postarajú o to, aby z dosiek po západe slnka nesálalo teplo. 

Na rozdiel od iných materiálov je drevo aj protišmykové. Ak si ho vyberiete k vášmu bazénu, nemusíte sa báť zbytočných úrazov. Túto vlastnosť určite ocenia rodičia malých detí, ktoré sa tam budú môcť pohybovať po bezpečnej ploche. 

Príroda je najlepší dizajnér

Prirodzený vzhľad dreva pozdvihne vzhľad vášho bazéna na inú úroveň. Vy si tak môžete na záhrade vychutnávať prírodné prvky a štýl, ktorý vám vyčaruje kombinácia vody, dreva a okolitej zelene. 

Žeby sa tento materiál nehodil k vášmu bazénu? Skúste sa poobzerať a zo širokej škály druhov a odtieňov si určite vyberiete aj vy. 

Stačí si vybrať

Pri rozhodovaní ale myslite na to, že drevo pri bazéne je vystavené vlhkosti a chémii z bazéna. Voľte preto tie druhy drevín, ktoré zvládnu aj náročné podmienky. Vo všeobecnosti platí, že odolnejšie sú prevažne dosky z exotických drevín. Teak, sibírsky smrekovec či ipe nie sú náchylné na tvorbu plesní a húb či napadnutie škodcami. 

Rozhodli ste sa pre drevenú dlažbu okolo bazéna? O tom, ako sa o drevo v exteriéri starať, sa dozviete v ďalšom článku na našom webe.

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie