Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Dlažba okolo bazéna: TOP 5 materiálov, z ktorých vyberať

1.Travertín

Travertín nesie so sebou hneď niekoľko výhod. Okrem jedinečného vzhľadu získate dlažbou z tohto prírodného materiálu aj protišmykový povrch, na ktorý sa nebudete báť stúpiť ani počas horúcich dní. Tešiť vás bude aj jeho ľahká údržba a odolnosť voči mechanickému poškodeniu. 

Tip od nás: Použite dlažbu z travertínu aj na terase a dajte vašej záhrade ucelený vzhľad.

2. Gres

Tento materiál vzniká rozdrvením, zlisovaním a vypálením prírodného kameňa. Prečo by ste ho mali mať pri vašom bazéne? Jednou z výsad gresovej dlažby je jej odolnosť a dlhá životnosť. Neprekvapí ju ani počasie. V lete odolá vysokým teplotám a v zime zas tým mrazivým. 

3. Drevo 

Drevený obklad bazéna je pre mnohých veľkým strašiakom. Obavy ale nie sú na mieste. Pri správnom výbere dreva a starostlivosti vám aj tento materiál môže slúžiť dlhé roky. Navyše pri bazéne pôsobí veľmi štýlovo, prirodzene a je príjemné na dotyk. Exotické dreviny, akými sú Teak alebo Ipe, dokážu odolať poveternostným podmienkam, plesniam či hnilobe. 

4. Vinyl

Pre tých, ktorí chcú venovať údržbe plochy v okolí bazéna čo najmenšiu pozornosť je vhodnou alternatívou vinyl. Tento materiál odolá aj chemicky upravovanej vode v bazéne. Navyše, ako sme už spomínali, nevyžaduje takmer žiadnu starostlivosť a zachová si svoje pôvodné farby a vzhľad.

5. Kameninový koberec

Stretli ste sa už s pojmom kameninový koberec? Možno je to ten pravý materiál pre okolie vášho bazéna. Táto zmes prírodného štrku a živice pôsobí veľmi príjemne a je odolnejšia, ako by ste si mysleli. Starosti vám nebude robiť ani jeho údržba. Táto alternatíva k betónu či keramickým dlaždiciam má mnoho podôb a je len na vás, pre aký štrk sa rozhodnete. 

Vedeli ste, že? Aplikácia kameninového koberca je nenáročná. Pri troche zručností to zvládnete aj sami.

Trúfli by ste si na drevo alebo dáte prednosť vinylu? Dajte nám vedieť, ktorý materiál vás oslovil najviac.

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie