Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Zamilujte sa opäť do vášho balkóna: Kedy, ak nie teraz?

Súkromie a atmosféra

Aby ste sa na balkóne cítili príjemne, vytvorte si súkromie. O zábradlie môžete pripevniť rôzne clony z ratanu, bambusu alebo iných prírodných materiálov. Tie dokážu premeniť každý priestor na oázu pokoja. Ako ochrana pre slnečnými lúčmi a zároveň dizajnový prvok vám môžu poslúžiť rôzne závesy a tienidlá. Výber je len na vás.

Pekne od podlahy

Ak si trúfate aj na väčšie projekty, nebojte sa položenia novej podlahy. Opäť je len na vás, aký materiál si vyberiete. Pre tých, ktorí by chceli veľa muziky za málo peňazí a práce, je skvelým riešením koberec. Pri správnom výbere veľkosti dokáže zakryť aj drobné nedokonalosti na pôvodnej podlahe. Navyše priestor zútulní a dodá mu ten správny šmrnc.

Tip od nás: Aj nový náter stien dokáže úplne zmeniť celkový dojem z balkóna. Navyše, zvládnete to aj svojpomocne.  

Pohodlne sa usaďte

Ak ste vyriešili podlahu, steny aj súkromie, zamyslite sa, čo by ste od vášho balkóna chceli. Pre miesto na popíjanie rannej kávy, čítanie knižky alebo večerného posedenia pri pohári vína, zvoľte pohodlné sedenie. Ani to vás nemusí stáť veľa. Dizajnovo pôsobí aj nábytok z drevených paliet, ktoré si ľahko vyrobíte aj vy. To isté platí aj pri konferenčnom stolíku. Na výber však máte množstvo štýlových kúskov z rôznych materiálov.

Vyhrajte sa s maličkosťami

Na rade sú detaily, ktoré podčiarknu nový vzhľad vášho balkóna. Nezabúdajte, že vo väčšine prípadov ide o malý priestor. Aj tu platí, že menej je niekedy viac. Vyberte si niekoľko kúskov vo vašom obľúbenom štýle. Vankúše, deky, svietniky alebo vázy. Opäť máte voľnú ruku a siahnuť môžete po tom, čo vás najviac osloví.

Pre doplnenie atmosféry myslite aj na zeleň alebo rezané kvety vo váze. No a čo by to bolo večerné posedenie na balkóne bez svetielok. Tie pôsobia čarovne v akomkoľvek priestore.

Ako využívate balkón vy? Napíšte nám do komentára.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 4x
  • 0x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie