Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Pre tie najkrajšie prechádzky: Vyzrejte na chodníky v záhrade

Myslite dopredu

Pri chodníku, ktorý budete využívať často, voľte priamočiaru cestu a myslite na dostatočnú šírku. Napríklad, ak chcete spojiť vstupnú bránu s úžitkovou záhradou. Na toto rozhodnutie si pomyslíte zakaždým, keď s fúrikom komfortne prejdete čo najkratšou cestou tam, kam potrebujete. Užší tvar a krivky si nechajte na odľahlejšie miesta vášho pozemku. 

Nohy v suchu

Nenechajte sa prekvapiť živlami. Chodník by nemal byť nižší ako okolitý terén. Ak je tomu tak, riskujete, že sa v ňom bude zberať voda a znemožní vám pohyb po záhrade.

Tip od nás: Aby vám chodník ani po čase neklesol, nezabudnite na pevný podklad.

Chameleón

Váhate nad tým, aký materiál použiť? Odpoveďou môže byť betón. Okrem jeho vlastností oceníte aj širokú ponuku tvarov, štruktúr a farieb. Esteticky pôsobia betónové imitácie dreva alebo kameňa. Stačí si len vybrať. 

Nie je drevo ako drevo

Ak predsa len dávate prednosť prírodným materiálom, môžete siahnuť po skalách alebo dreve. Nezabudnite však, že drevo vystavené poveternostným podmienkam musí byť odolné. Vyberte preto tie dreviny, ktoré zvládnu aj náročné skúšky počasia. Zo širokej ponuky si môžete zvoliť napríklad ipe, agát, cumaru, itauba alebo massaranduba. 

Nenápadné našliapnutie 

Aby ste dosiahli čo najprirodzenejší vzhľad vášho záhradného chodníka, použite skôr prírodné materiály alebo ich imitácie. Nebojte sa ani nedokonalých tvarov. 

Tip od nás: Naturálny vzhľad dovediete do dokonalosti, keď necháte v medzerách priestor pre trávu. 

Boli naše rady užitočné? Nenechajte si ich pre seba a zdieľajte tento článok s vašimi blízkymi. 

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 5x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie