Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Najzaujímavejšie riešenia pre uskladnenie dreva na zimu

Na začiatok si musíte vybrať miesto, kde budete drevo skladovať. Drevárničku je najlepšie postaviť na voľnom priestranstve. Drevo má tak voľný prístup k vzduchu a lepšie preschne. Nikdy ale neukladajte drevo priamo na betónové základy. Predsa nechcete, aby sa vám na spodku hromadila voda a drevo postupne hnilo.

Nápady na uskladnenie dreva

Z dreva na zakúrenie môžete „vyskladať“ takýto záhradný plot. Zabezpečí vám súkromie a odhluční ulicu. Zároveň pôsobí aj zaujímavejšie ako klasický zelený plot.

Táto drevárnička je prefabrikovaná. Ak si chcete vyrobiť drevník sami, môžete využiť drevené palety ako podstavec a na striešku zrecyklujete drevené laty.

Nezáleží či bude dreváreň váš výtvor alebo na objednávku, vždy ju pred používaním ošetrite ochranných náterom, aby drevo nepodliehalo hnilobe.

Vhodnejším materiálom na stavbu ako drevo je železná konštrukcia. Príkladom funkčnej a estetickej kovovej drevárničky je podomácky urobená lavička.

Zaujímavá alternatíva je aj kruhová či polkruhová kovová dreváreň.

Kreativite sa medze nekladú! Na uskladnenie dreva môžete použiť aj staré kanoe pripevnené o dom či chatku.

Zaujal Vás niektorý dizajnový nápad? Napíšte nám komentár, ktorú dreváreň by ste si vedeli predstaviť mať doma aj vy.

Evi

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 3x
  • 2x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie