Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Montáž výklopných garážových dverí krok za krokom

Výklopná garážová brána je cenovo najdostupnejším riešením. Je praktická, nenáročná na údržbu a nie je problém ju postaviť aj bez prítomnosti profesionála.

Výklopné garážové dvere sú určené pre garáže bez vykurovania. Do krídla brán môžete osadiť presklenenie, vetraciu mriežku či menšie prechodové dvere. Spôsob otvárania je rovnako na vás. Praktickejšie ako ručné otváranie je ale elektrické na diaľkový ovládač.

Výklopná garážová brána má aj nevýhody. Pri otváraní zasahuje do dvora a sama o sebe nemá izolačné vlastnosti. Druhý nedostatok sa dá odstrániť pridaním dodatočnej izolácie, na prvý si musíte len zvyknúť.

V každom prípade je výklopná brána spoľahlivá a odolná alternatíva k drahším typom garážových dverí ako sú sekcionálne, krídlové či posuvné brány.

Brána je štandardne vybavená zámkom a vložkou s tromi kľúčmi, držiakmi pre montáž brán a montážnou sadou.

Pred montážou sa uistite, že máte všetky potrebné nástroje ako je akumulátorová vŕtačka, vrtáky, skrutkovače, ručná píla, ochranné okuliare, vodováha a ďalšie meracie pomôcky.

Výklopné garážové dvere sa montujú do dverného otvoru alebo za otvor. V našom návode budeme pripevňovať rám brány za otvor. Poďme na to!

 Postup montáže
  1. Začnite pripevnením otváracieho madla a odstránením bezpečnostných poistiek. Potom postavte rám brány za dverný otvor a zaistite ho drevenými klinmi. Pomocou vodováhy sa následne uistite, že je brána naozaj rovno. Keď ste si už istí, upevnite ju kotvou, aby náhodou nevypadla. Potom vyklopíte vodiace koľajnice.
  2. Ďalším krokom bude zaistenie garážových dverí podperou so sklonom 30 mm. Nezabudnite dodržať rovnaký odstup medzi krídlom brány a rámom. Ak ste už z vonkajšej strany skontrolovali odstupy, môžete upevniť bránu pomocou kotvových skrutiek. Pozor, používajte pritom len skrutky na čelnej strane rámu.
  3. Teraz sa pokúste otvoriť bránu. Pravdepodobne zbadáte, že vodiaca koľajnica nie je na 100% vodorovná. Zistíte to podľa toho, že krídlo brány neprilieha gumovými dorazmi na priečnu výstuhu a vpredu nie je udržaný rovnomerný odstup od rámu. Vodiacu koľajnicu preto upevnite zboku na stenách garáže alebo hore na strope.
  4. Posledným krokom je upevnenie nôh rámu do podlahy pomocou rámovej pätky a odstránenie spodnej dorazovej lišty. A máme to!

Máte pripomienky k postupu montáže? Robíte to inak? Napíšte nám do komentárov.

Evi

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie