Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Krb alebo kachle? Vyberte si správne a bez stresu

Unikátnosť verzus sériová výroba

Asi nie je prekvapením, že hlavným rozdielom medzi krbom a kachľami je ich konštrukcia. Krb, respektíve krbová vložka nie je chránená nijakou ďalšou vrstvou. Čo to v praxi znamená? Pre bežného používateľa je najdôležitejší fakt, že bez ochrannej vrstvy dosahuje táto vložka vysoké teploty. Preto je potrebné ju obložiť iným materiálom. Túto prácu má väčšinou na starosti profesionál, ktorý krbovú vložku obstavia podľa predstáv majiteľov. Dalo by sa povedať, že každý krb tak môže byť unikátnym dielom. To oceníte predovšetkým v prípade, že chcete krb maximálne prispôsobiť interiéru.

Tip od nás: V prípade realizácie krbu sa obráťte na odborníka s dobrými referenciami. Skúsený profesionál vám poradí s návrhom, ktorý následne zrealizuje.

Čo sa týka kachlí, tu hovoríme o sériovo vyrábanom produkte. Aj keď máte na výber z viacerých možností. Nie vždy musia vyhovovať vašim predstavám a požiadavkám.

Na jedinečné kúsky si počkáte

S prvým bodom je úzko spojený aj ďalší rozdiel medzi krbom a kachľami. Je to práve zložitejší návrh a realizácia, ktoré predlžujú vašu cestu za vysnívaným krbom. V tomto bode je len na vás, či ste ochotní na teplo domova počkať trochu dlhšie. V opačnom prípade sú pre vás lepším riešením kachle. Ich inštaláciu zvládnete pokojne aj sami a to pomerne rýchlo. Stačí skutočne málo a môžete sa tešiť z romantickej atmosféry.

Ďalšou nemenej dôležitou vecou, ktorú netreba opomenúť je nielen časová, ale aj cenová náročnosť. Pri krbe musíte rátať s vyššími výdavkami. Tie zahŕňajú nielen materiál a všetky potrebné komponenty ale väčšinou aj prácu profesionála.

Ďalší rozdiel uvidíte, keď sa veci pokazia. V prípade potreby dokážete kachle rýchlejšie a jednoduchšie opraviť či vymeniť. Pri krbe môže byť oprava náročnejšia z technických, časových a často i finančných dôvodov.

Predtým, než sa rozhodnete pre krbové kachle alebo krb, dôkladne zvážte všetky pre a proti. Aby ste sa vyhli zbytočným opravám a nepríjemnostiam, nehanbite sa zveriť realizáciu krbu či inštaláciu kachlí na odborníkov so skúsenosťami.

A čo vy? Ktorý variant máte, alebo plánujte mať u vás doma? Podeľte sa s nami o vaše názory i skúsenosti v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie