Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Rastlinky v teráriách: Jednoduché a dizajnové pestovanie

Mini teráriá

Ak hľadáte niečo jednoduché, skúste malé sklenené teráriá, do ktorých sa vojde jedna rastlinka. Buď si zaobstaráte terárium aj výbavu do neho sami, alebo si rovno kúpite celý set. Zvyčajne v tomto sete nájdete sukulenty, rastlinky, o ktoré sa netreba skoro vôbec starať a ani ich zalievať. Tieto teráriá vyzerajú moderne a elegantne a hodia sa na nočné stolíky, či konferenčné stoly. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa #ФлорариумыСПБ (@multiflorarium)

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ВРЕМЕННО НЕ РАБОТАЕМ (@hallabooda)

Závesné teráriá

Závesené teráriá s lankami vyzerajú úchvatne v kuchyni či obývačke, alebo v lete na verande alebo terase. Najlepšie rastliny, ktoré sa hodia do terária, sú vzdušné rastliny, ktoré nevyžadujú žiadnu pôdu a stačí ich polievať raz za pár týždňov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Walden ? terariji & biljke (@walden_plants)

Otvorené teráriá

Nie všetky teráriá sú uzavreté či polouzavreté. V skutočnosti sú pre sukulenty otvorené teráriá oveľa lepším prostredím, ktoré umožňuje cirkuláciu vzduchu. Tropickým rastlinám sa bude dariť vo vlhkom uzavretom teráriu, ale ak pestujete iba kaktusy a sukulenty, zvážte otvorené nádoby. Stále budete mať minimalistický vzhľad skleneného terária, ale rastliny budú rásť lepšie a vyzerať pekne, keď vyrastú vyššie ako steny terária.

Nie je to len o sukulentoch 

Nie ste až takým fanúšikom sukulentov? Existuje pomerne veľa ďalších rastlín, ktoré môžete úspešne pestovať v teráriu, vrátane tropických rastlín, papradí, mäsožravých rastlín a čo je najpozoruhodnejšie, orchideí. Orchidey veľmi rady rastú v skalách, piesku a otvorenom machu, takže terárium je pre ne vlastne celkom dobré prostredie. Len sa uistite, že má vetranie a prístup k jasnému nepriamemu svetlu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Roslynka (@roslynka_glass)

Chceli by ste doma pestovať rastlinky v takýchto teráriách? Podeľte sa s vašimi názormi v komentároch. 

Matej

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie