Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Prečo si neuľahčiť upratovanie? Čistič na okná môže pomôcť

Rýchlo a efektívne

Určite si kladiete otázku, prečo by ste mali doma skladovať ďalší prístroj. Ak je však šikovný a pomôže vám umyť okná rýchlejšie a bez zbytočných kvapiek na dlážke či koberci, stojí za to zvážiť to. Väčšina čističov okien navyše nie je náročná na priestor. Preto vám vrásky nemusí robiť ani ich uskladnenie.

Poďme ale postupne. Čo vlastne je čistič na okná? Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o klasickú stierku na okná s väčšou rukoväťou. A je to práve rukoväť, ktorá v sebe ukrýva nádržku na vodu i batériu. Vďaka tomu dokážete mokré okná zbaviť vlhkosti bez šmúh a neporiadku všade okolo.

Práca s čističom na okná je jednoduchá a v zásade sa veľmi nelíši od klasického umývania okien. Povrch musíte navlhčiť vašim obľúbeným čistiacim prostriedkom a vodou. Väčšina čističov má pri sebe aj rozprašovač so stierkou. Namiesto toho, aby ste však navlhčené okno čistili klasickou gumenou stierkou alebo handričkou, môžete vlhkosť vysať. Voda a čistiaci prostriedok vám nebudú kvapkať na zem. Čistič okien ich zachytí, vysaje a uschová v nádržke v rukoväti. Tú po naplnení jednoducho vylejete. Báť na nemusíte ani šmúh či iných nedokonalostí.

Investuje do kvality

Aj keď sa počiatočná investícia môže zdať trochu vyššia, nebojte sa siahnuť po kvalitných čističoch. Mnohé ponúkajú aj množstvo príslušenstva, ktoré vám prácu uľahčí ešte viac. Od teleskopickej tyče až po batériu s dlhou výdržou.

Nedostatkom čističa okien je predovšetkým to, že vám nepomôže s čistením okenných rámov.

Máte doma čistič okien? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti v komentároch pod článkom.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie