Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Chcete dom na kľúč? Na toto si dajte pozor!

Ideálny pozemok i firma
  • Ak uvažujete nad stavbou domu na kľúč, určite máte predstavu, ako by mal váš budúci domov vyzerať. Aby však mohla firma postaviť dom presne podľa vašich predstáv, potrebujete aj vhodný pozemok. Ak ste pozemok ešte nekúpili, vaše kroky by mali viesť najskôr do firmy, ktorá bude dom stavať. Tá by vás na základe vašich požiadaviek mala nasmerovať ku kúpe ideálneho pozemku. Rovnako sa ale môže stať, že ste pozemok už kúpili. V tom prípade je na firme, aby vám v rámci pozemku navrhla čo najlepšie bývanie. Myslite ale na to, že nie každý pozemok môže vyhovovať vašim nárokom. V takom prípade je dobré rátať aj s kompromismi.

Tip od nás: Kvalitnú stavebnú firmu spoznáte aj podľa toho, že sa bude zaujímať aj o pozemok, na ktorom bude stavať a bude o možných riešeniach s vami diskutovať.

  • Pri stavebnej firme ešte zostaneme. Vybrať sú správnu nie je jednoduché, no ak sa vám to podarí, máte vyhrané! Keďže ide o dom na kľúč, nebudete do jednotlivých procesov stavby vidieť. Pri výbere materiálov a postupov sa preto musíte na firmu stopercentne spoľahnúť. Pri výbere sa nikam neponáhľajte, prečítajte si recenzie a vyberte tú najdôveryhodnejšiu firmu. Ak máte známych, ktorí majú s nejakou firmou skúsenosti, dajte na ich názor.
Jasné pravidlá 
  • Dom na kľúč stavia firma podľa vopred pripraveného projektu. Ak sa v procese výstavby rozhodnete pre zmenu, môže vás vyjsť draho. Aby ste podobným prípadom predišli, projekt konzultujte s firmou dopredu a všetko si dôkladne premyslite. Rovnako si pozrite, ako prípadné situácie rieši zmluva so stavebnou firmou.
  • Ak dom na kľúč preberiete v stave holodomu, na jeho dokončení nešetrite. Do samotnej stavby ste už investovali nemalé financie a možno vás láka siahnuť po lacnejších materiáloch na dokončenie interiéru. Ak však nechcete, aby už investované peniaze vyšli nadarmo, na dokončení domu nešetrite. Pri lacných materiáloch riskujete, že ich budete po čase musieť meniť a nahrádzať novými. Výberom nekvalitných materiálov tiež riskujete i poškodenie stavby. V tomto prípade preto platí, že na kvalite sa šetriť neoplatí.
  • Na záver je potrebné dať si pozor na to, čo podpisujete. S firmou si dohodnite pevné a jasné podmienky. Myslite na sankcie z omeškania stavby, ako i na prípadné reklamácie.

Dali by ste si dom postaviť na kľúč, alebo by ste sa do jeho stavby pustili svojpomocne? Napíšte nám do komentára váš názor.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie