Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Jedinečná predložka do kúpeľne: Vyrobte si ju z obyčajných okruhliakov

Stačí ozaj málo a aj nenápadné okruhliaky môžu vo vašej kúpeľni zažiariť. S našim návodom si z nich vyrobíte dizajnovú a nadčasovú predložku. Pripravený? Ideme na to.

Čo budete potrebovať?
  • Jednofarebná predložka
  • Okruhliaky
  • Nožnice
  • Tavná pištoľ
Vyhrajte sa s tvarom i farbou podložky

Základom je podložka, na ktorú budete v ďalších krokoch lepiť kamienky. Pri jej výbere preto myslite na to, aby bola z materiálu, z ktorého sa nebudú odliepať. Určite preto nesiahajte po podložke s dlhým vlasom. Dobre sa vám bude pracovať s plastovou alebo vinylovou podložkou. Dôležitá je aj farebnosť podkladu. Ten by mal korešpondovať s farbami kamienkov. Je však pravdou, že fantázii sa medze nekladú a preto môžete zvoliť i kontrastnú farbu, ktorá vašej predložke dodá úplne iný charakter. Nezabudnite sa však držať jednej farby.

Podložka
Zdroj foto: Yuta Stolyarova on Shutterstock

Ďalej prichádza na rad i samotný tvar podložky. Tu máte tiež nespočetne možností. Od klasického obdĺžnika, cez kruh, až po nepravidelné tvary od výmyslu sveta. Je len na vás, aký tvar nakoniec bude zdobiť vašu kúpeľňu.

Tip od nás: Nepravidelný tvar si môžete pokojne vystrihnúť podľa seba. Vašej podložke tak pridáte na originalite.

Podložka
Zdroj foto: Yuta Stolyarova on Shutterstock
Kamienok po kamienku

Pri príprave je potrebné naskladať si kamienky tesne vedľa seba tak, aby sa neprekrývali. Aj tu sa môžete vyhrať so vzormi. Uloženie okruhliakov dáva priestor vašej kreativite. Keď ste s ukladaním spokojný, môžete si nechať nahriať tavnú pištoľ.

Teraz na vás čaká už len posledný krok. Na každý kamienok z jednej strany naneste lepidlo a prilepte ho na podložku. Keďže bude podložka v kúpeľni vystavená tlaku i vlhkosti, lepidlom nešetrite. Následne nechajte všetko dôkladne zaschnúť a máte hotovo. Už vám zostáva len nájsť pre vašu predložku to správne miesto a môžete si vychutnávať výsledok svojej práce.

Chceli by ste sa pustiť do tohto kreatívneho projektu? Napíšte nám, aký tvar predložky by ste si zvolili vy. Budeme sa tešiť na inšpiráciu v komentároch.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 5x
  • 6x
  • 1x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie