Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Objavte s nami čaro drobných chalúpok

Ak bývate v meste, pobyt mimo tohto ruchu by vám určite prospel. Namiesto platenia hotelov či penziónov môžete investovať do drobnej chatky. Zariadite si ju podľa vašich predstáv a môžete sem prísť relaxovať kedy len chcete. Bude to vaše miesto na útek od reality.

Základné vybavenie chatky

Takáto chatka toho veľa nepotrebuje. Na prespatie vám postačí jedna posteľ, poprípade rozkladacia pohovka. Samozrejme záleží aj od toho, aká veľká chatka je a koľkí tu budete víkendovať. Do kuchynky taktiež budete potrebovať len zopár vecí. Na prípravu nejakého rýchleho jedla vám postačí plynová varná doska. Tú pripojíte na plynovú bombu a môžete sa pustiť do varenia.

Ak ste veľmi skromní, jedlo si viete pripraviť aj na plynovom variči. Rovnako si na týchto zariadeniach viete pripraviť čaj alebo kávu. Takže nepotrebujete žiadnu rýchlovarnú kanvicu. K tomu dodať hrniec, panvicu, nejaké šálky a taniere s príborom. K tomu menšiu skrinku, do ktorej všetok riad uložíte. A nakoniec stolík so stoličkami.

Ako využiť záhradku

Zrejme každému ako prvé napadne pestovanie zeleniny a ovocia. Je to výhodné, ale musíte sem pravidelne chodievať a riadne sa o rastliny starať. Potom sa môžete tešiť z úrody a chuti čerstvých jahôd, paradajok a iných plodov. Taktiež si tu môžete pestovať rôzne byliny, ako je rozmarín či tymián. Alebo si záhradu farebne oživiť kvetmi. Výber je len na vás.

Keď sa na žiadne pestovanie necítite, nevadí. Sú aj iné možnosti ako vonkajší priestor využiť. Napríklad si môžete vyhradiť časť, kde na leto umiestnite bazén. Počas letných horúčav zaň budete vďační. Ak máte deti, okrem bazénu im tu môžete spraviť malé pieskovisko alebo postaviť hojdačku. A majitelia psíkov môžu svojmu chlpáčovi dopriať krásnu búdu.

Grilovačka na chalupe

Ďalšou možnosťou ako záhradku využiť, je postaviť tu záhradný krb. Užijete si ho najmä počas teplých jarných dní či letných večerov. Môžete pozvať priateľov a usporiadať menší večierok s grilovačkou. Alebo stráviť príjemné chvíle s rodinou nad dobrým jedlom. Poprípade tu viete usporiadať aj narodeninovú oslavu vašich detí. Možností je veľa, aj ďalšie, ktoré sme nespomenuli. Rozhodnutie je len na vás.

Beevam

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 0x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie