Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

7 doplnkov do bytu, ktoré priťahujú pozitívnu energiu

Minerály a kryštály

Vzácnym kameňom sa pripisuje mnoho účinkov, od ochrany, pozitívneho vplyvu na zdravie, cez odbúravanie negatívnej energie, až po vyžarovanie pozitívnych vibrácií. Je len na vás, ktorý vás osloví, a ktorý kameň pre svoj účinok uprednostníte. Napríklad taký krištáľ, nás dokáže nabiť stále novou energiou a ametyst upokojuje a rozpúšťa strach a úzkosť.

krištál v dlani
Photo by Dani Costelo from Unsplash
Bambus šťastia

Samotný názov napovedá, že ide o izbovú rastlinu, ktorá má do vášho príbytku priniesť pokoj, šťastie a znížiť stres. Zaujímavosťou je, že vôbec nejde o bambus. Rastlina sa nazýva Dracéna sanderova, ktorá svojim zovňajškom bambus len pripomína. Mnohokrát je popretkávaná do zaujímavých tvarov a uzlov. 

Vstup do bytu

Poduška alebo ceduľka s nápisom „vitajte“, nemá potešiť len nás a našich návštevníkov, ale má privítať aj príliv pozitívnej energie do nášho príbytku. 

Fontánky, akvária a jazierka

Podľa Feng-šuej, domov potrebuje vodnú energiu, a to buď vo forme jazierka, akvária alebo fontánky. Záleží len na vás, kam vodu umiestite: voda v juhovýchodnom rohu vám prinesie príliv peňazí; voda umiestnená na východ zase pevné rodinné putá a zdravie a voda na severe dobrú kariéru. 

Tučnolist

V ázijskej kultúre nesie tiež názov „strom peňazí“ a nikdy by nemal doma chýbať. Nielen, že vám má priniesť hojnosť a bohatstvo, má vraj aj schopnosť pohlcovať negatívnu energiu a premieňať ju na tú dobrú. Jeho listy majú liečivé účinky a dužina po ich rozrezaní poslúži ako skvelé liečivo na drobné rany.

tučnolist
Photo by okeykat from Unsplash
Himalájska soľná lampa

Táto lampa sa skutočne vyrába z kamennej soli, pôvodne z oblasti Pakistanu. Nielen, že je efektná, ale má za úlohu priniesť do vášho domova liečivú silu zeme. Ružové svetlo, ktorým po zapálení žiari, pôsobí upokojujúco na ľudskú psychiku. Uvažuje sa o schopnosti lampy uvoľňovať negatívne ióny do ovzdušia, ktoré majú priaznivo pôsobiť na tvorbu serotonínu – hormónu šťastia.

Silné slová

Tento zvyk pochádza z čínskej kaligrafie. Na kúsok papiera alebo do rámu, napíšete slová a súvetia, na ktoré sa chcete sústrediť, ako napríklad: pokora, láska či sila. Umiestnite ich potom na miesta, ktoré máte vždy na očiach. Po čase si to prestanete uvedomovať, no tieto slová vás budú po každom prečítaní napĺňať a žiť vo vás svoj vlastný život. 

Napíšte nám do komentára, čo vytvára pozitívnu energiu u vás doma. My a naši čitatelia sa veľmi radi inšpirujeme. A ak chcete inšpirovať ešte viac ľudí zo svojho okolia, zdieľajte článok na sociálnych sieťach.

Baška 

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 10x
  • 0x
  • 2x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie