Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Feng-šuej – domov, ktorý lieči

Je známe, že dlhodobé pôsobenie niektorých materiálov dokáže negatívne ovplyvňovať zdravie človeka. Pomocníkom môžu byť niektoré rastliny, ktoré dokážu extrahovať zo vzduchu škodliviny. Preto je vhodné mať takéto rastliny doma.

Počuli ste už o štúdii, ktorú vytvorilo NASA? Jedná sa o zoznam rastlín, ktoré sú schopné pohlcovať toxíny a choroboplodné zárodky, nachádzajúce sa vo vzduchu. Pre viac informácii čítajte tu.

Poďme však k jednotlivým materiálom a ich pôsobeniu na náš domov a zdravie. Podľa princípov feng-šuej sa materiály dajú využiť na zlepšenie, oslabenie, podporu energie.

Drevo

Drevo je obľúbeným materiálom v domácnostiach aj v exteriéri. Dokáže podporiť štruktúru domu, jeho vlákno evokuje plynulosť a pohyb. Naleštené drevo zrýchľuje tok energie, holé drevo ju naopak pohlcuje. Drevo je vhodným materiálom na dlážky, pretože zabraňuje prachu a roztočom zachytávať sa v domácnosti. Pri výrobkoch z dreva uprednostnite masívne a recyklované drevo.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homes ⚫️ Mansions ⚫️ Houses (@housesaddictive),

Látky

Látky môžu byť vytvorené z prírodných vlákien a majú energiu dreva alebo z umelých vlákien s energiou umelej hmoty. Ak nie sú prírodné vlákna ošetrované látkami proti ohňu a škvrnám dáva sa prednosť umelým vláknam, ktoré vytvárajú statickú elektrinu a spotrebúvajú v byte negatívne ióny. Blednúce a zašpinené látky povzbudzujú stagnujúcu energiu a treba sa ich zbaviť.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interior | Design | Bedroom (@modernbedspace),


Umelé hmoty

Ide o prvok ohňa, pretože tieto materiály sa vyrábajú a tvarujú pomocou tepelných procesov. Môže sa stať, že budú vo vašom domove blokovať energiuvytvárať škodlivé výpary a iné chemikálie, ktoré môžu negatívne pôsobiť na zdravie.

Kov

Predmety z kovu urýchľujú energiu. Lesklé povrchy sú synonymom výkonnosti, činnosti a preto užitočnosti najmä v kuchyni a kúpeľni, kde energia zvykne stagnovať. Podobné vlastnosti máva aj sklo a preto sa často nachádzajú tieto dva materiály v kombinácii.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homes|House|Luxury|Mansions (@grand_interiors_),

Sklo

Sklené predmety majú hĺbku a svetlo a svojim vzhľadom pripomínajú vodu. Pri ich výrobe sa využíva piesok a záleží na energetickej kvalite jednotlivého skla na čo sa využije.

Porcelán a keramika

Prvok zem, ktorý v týchto materiáloch dominuje, ovplyvňuje ich energiu podľa toho, či sú matné alebo lesklé. Napríklad glazované vázy sú jang a vedú energiu rýchlejšie.

Kameň a mramor

Prvok zeme v kameni je viac jin, pretože ich povrchová úprava nebýva lesklá. Kamenné dlažby sú stabilné a vhodné najmä v kuchyni. Mramor je viac hladký, tvrdý a lesklý a teda jang. Vzory na mramore evokujú prvok vody a jej prúdenie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interiors by Sarah ⚜️ (@sarahsukkar_interiors),

Ako možno vidieť, výber vhodného materiálu do jednotlivých miestností domova je dôležitý. Aj keď sa môže zdať, že v špecializovaných obchodoch je výber takýchto materiálov logický, môžete ho ovplyvniť aj vy, a to pri dobrej príprave a výbere pri zariaďovaní.

Pomohol vám tento článok? Podeľte sa s ním aj s ostatnými.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie