Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Prečo si vybrať drevenú podlahu a ako ušetriť na kúrení

Kedy drevo nie je správna voľba?

V domácnosti nájdeme miestnosti, v ktorých je vhodné použiť dlažbu skôr, ako akúkoľvek podlahu. Patrí medzi nich napríklad kúpeľňa, WC či kuchyňa. Sú však miestnosti, v ktorých je drevená podlaha ideálnym riešením práve pre svoje vlastnosti

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Artisan Hardwood Floors (@artisanfloors),

Drevo v miestnosti navodzuje pocit tepla a príjemnú a hrejivú atmosféru domova. Má výborné tepelnoizolačné vlastnostidlhú životnosť. Na druhej strane však musíme uviesť, že drevo vysychá a môže sa deformovať či krútiť. Tieto problémy však pri drevených podlahách môže vyriešiť správna impregnácia a povrchová úprava dreva. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Instahome_uk (@instahome_uk),

Kam drevená podlaha zaručene patrí?

Drevo ako podlaha sa používa už od nepamäti a napriek tomu nestráca na svojej atraktivite. Nadčasovosť tohto materiálu, ktorý pri správnej údržbe dokáže vydržať aj celé roky je dôležitým faktorom rozhodovania. Pokiaľ sa obávate poškodenia podlahy, musíme vás uistiť, že existujú podlahy s rôznou tvrdosťou. Sú vhodné napríklad do obývačky, kde sa predpokladá väčší pohyb, prípadne do detských izieb, v ktorých nie je nutná podlaha s rovnakou tvrdosťou. Treba však pripomenúť, že drevené podlahy určite nepatria medzi najodolnejšie podlahy na trhu. Ich výhodou je ale možnosť renovácie. Ide o jedinú podlahu, pri ktorej môžete meniť štruktúru povrchu (napríklad z hladkej podlahy urobíte kartáčovanú, ryhovanú štruktúru).

Ak uvažujete nad týmto druhom podláh a chcete aj ušetriť, neprehliadnite článok o podlahovom kúrení a drevenej podlahe, kde sa dočítate, ako ušetriť 30% tepla.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Modern Dizayn Cephe&Zemin Sist (@modernzemindizayn),

Drevená podlaha si vyžaduje kvalitnú realizáciu a poctivú starostlivosť. Ak tieto dve zásady budú dodržané, môže podlaha s vami vydržať celé roky. 

Simm

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie