Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Chystáte sa kupovať byt? Nezabudnite na týchto 7 praktických rád.

Pleseň v kúpeľni

V kúpeľni sú plesne zákerne otravné. Kúpeľňa je miesto s vysokou koncentráciou vodnej pary, čím vzniká riziko vzniku plesní. Najčastejšie sa objavia na silikónových tesneniach sprchovacích kútov, vaní, na umývadlách a dokonca aj stenách. Skontrolujte, či vaša budúca kúpeľná má ventilátor alebo okno, ktoré týmto problémom vedia úspešne predísť.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sherol McGarry (@maycontaincoconuts),

Poškodenie stien, stropu

Aby ste nemuseli steny skrývať za obrazy a dekorácie, praskliny v omietke, trhliny v múroch, fľaky, či diery v stene treba skontrolovať odborným okom. Prezrite rohy, steny sa závesom i nábytkom. Problémy môžu byť skryté. Pri presúvaní nábytku podľa vašich predstáv sa môžu nedostatky stien dostať ľahko na povrch a bude potrebná rekonštrukcia a stým spojená nežiadúca investícia.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lageret Studio/Trine Thorsen (@lageretstudio),

Krivá podlaha

Krivá podlaha v panelákoch nie je raritou. Všímajte si, či podlaha v izbách nemá tvar plytkej misy alebo nie je vypuklá. Popraskaná alebo doškriabaná podlaha neveští nič dobré. Ubezpečte sa, či nie sú nedostatky skryté pod kobercami alebo nábytkom, aby ste predišli jej výmene.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Gwendal Le Friec (@gwendal.lefriec),

Vlhký nábytok a steny

Všímajte si steny a nábytok, či nenesú známky poškodenia vlhkosťou. Na to, aby ste sa cítili príjemne, domácky, mali nohy v teple a pocit, že bývate v zdravom priestore, potrebujete hlavne správnu teplotu a vlhkosť. Steny vám to zaručene prezradia. Upriamte pozornosť na horné, či dolné rohy stien, kde sa plesniam skvele darí.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Flood Pro (@floodprohudson),

Neprimeraná hlučnosť

Ostaňte v byte na chvíľu ticho a započúvajte sa do okolitého hluku. Hlučnosť z ulice alebo od susedov by vám nemala prekážať. Odhlučnený strop je jednoznačným plusom nehnuteľnosti.

Nesprístupnené miestnosti 

Ak vám pri obhliadke bytu maklér alebo predajca bráni nahliadnuť do niektorých miestností, prípadne do skríň, či sprchovacieho kúta, snaží sa niečo skryť. Nedajte sa odbiť a trvajte na sprístupnení všetkých miestností a častí bytu tak, ako by ste sa uistili o jeho stave.

História vlastníkov bytu

 

Koľko majiteľov mala nehnuteľnosť? Prečo predchádzajúci vlastníci nehnuteľnosť predali? Zaujímajte sa o históriu vlastníkovdôvody predaja, ak sú známe. Častá zmena majiteľov nikdy neveští nič dobré. Priemerná doba vlastníctva jednej nehnuteľnosti je zhruba 9 rokov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Joanna (@j.lukomska),

Neponáhľajte sa s rozhodovaním a vždy si nechajte čas na premýšľanie, kľudne choďte na obhliadku i dva – trikrát. Solídny maklér alebo predávajúci, vás nebudú tlačiť do kúta, ani nútiť vás urobiť unáhlené rozhodnutia. Oboznámia vás so skutočným stavom bytu a predložia vám dokumenty týkajúce sa bytu, prípadne znalecký posudok. Nehnuteľnosť nekupujete každý deň, preto je nesmierne dôležité, aby ste svoju voľbu po čase neľutovali.

Moni

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie